Vint venedors ambulants i massatgistes il·legals identificats i multats a Roses

Nou dispositiu conjunt de Policia Local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i CNP per combatre aquestes pràctiques prohibides

Aquest matí Policia Local de Roses, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia (CNP) han dut a terme a Roses un dispositiu conjunt per a la localització i denúncia de massatgistes i venedors ambulants no autoritzats que durant la temporada estival ofereixen els seus serveis a les platges del municipi. L'operació, que ha finalitzat amb l'aixecament de 20 actes, té per objectiu actuar contra aquestes pràctiques il·legals, atenent el risc que suposa per a la salubritat i higiene públiques i el perill sanitari que pot representar per als seus usuaris.

En el dispositiu, els efectius policials s'han centrat en localitzar i denunciar les persones que realitzen massatges a la platja i cobren per aquest servei. Aquesta activitat està prohibida per la normativa municipal i es realitza en les èpoques de major afluència turística, representant un perill per als seus usuaris ja que els fan persones que no disposen de la titulació ni formació corresponents, i sense cap tipus de control ni garantia sanitaris.

En el dispositiu han participat efectius de paisà i uniformats dels quatre cossos policials. Els agents s'han situat a les platges urbanes del terme municipal de Roses -des de la bocana de Santa Margarita fins al Port Esportiu, així com a les platges de Canyelles i Almadrava-, per detectar les persones que oferien massatges, així com altres activitats com pentinat de trenes o venda ambulant.

En total han localitzat 20 persones. Després d'identificar-los, han aixecat les actes corresponents per incompliment de l'ordenança que regula els usos i activitats permesos a les platges del municipi, i han enretirat el material que utilitzaven per fer els massatges (com olis, cremes o tovalloles) i el que venien de forma ambulant.

En el moment actual, resten a les dependències policials les 12 persones d'origen asiàtic, en espera de ser identificades. En cas que aquesta identificació no sigui possible, al llarg de les properes hores passaran a disposició de l'equip d'estrangeria del CNP a Figueres perquè comprovin la seva situació administrativa i si es troben o no en situació regular.

L'objectiu de l'operatiu és dissuadir i eradicar aquest tipus de pràctiques a les platges rosinques, activitat prohibida per l'Ordenança municipal. Des del consistori rosinc adverteixen també als possibles usuaris i clients d'aquests serveis alertant que aquests massatgistes no ofereixen en cap moment les condicions higièniques ni de salubritat oportunes, ni disposen dels coneixements ni titulacions necessaris.