Les escoles bressol municipals de Torroella de Montgrí i de l'Estartit reobren avui

Els centres estaan gestionats per la coorperativa Suara

Les escoles bressol municipalsEl Petit Montgrí, de Torroella de Montgrí, i Mar i Cel, de l'Estartit, han reprès avui l'activitat, amb pocs infants i amb totes les mesures de seguretat necessàries, però sense renunciar a un mínim de contacte físic per atendre les necessitats emocionals dels nens i les nenes.

Els dos centres educatius estan gestionats per la cooperativa Suara, que malgrat el context extremadament complex que ens ha tocat viure, no vol renunciar a desplegar el seu projecte educatiu i estar al costat de les famílies i els infants. Això passa per atendre les necessitats emocionals dels nens i les nenes, la qual cosa és difícil de fer sense un mínim de contacte físic, quan és estrictament imprescindible. Per aquest motiu, s'ha demanat permís a pares i mares per poder agafar els infants a coll, a la falda o de la mà. Es volen evitar, així, imatges d'altres centres amb marques al terra i infants separats.

El Petit Montgrí acollirà 20 dels 110 infants del centre.  L'equip directiu ha pogut organitzar 4 grups amb 5 infants, que estaran atesos per 4 educadores, 1 tècnica de suport i la directora. S'han establert uns horaris d'accés i sortida perquè aquests grups no poden coincidir, i s'ha definit un estricte protocol per garantir la seguretat. Les famílies no podran accedir al centre i la rebuda serà per part de l'educadora de referència i les persones de suport, per la porta de dalt. Els nens i les nenes de cada grup conviuran a la seva aula i en una única zona del jardí que s'ha habilitat i delimitat. Els espais comuns com el polivalent, el taller o la zona coberta se’n podrà fer ús amb la previsió que no coincideixin grups i amb les mesures de seguretat i neteja pertinents.

Al Mar i Cel s'hi acolliran 12 dels 34 infants. L’equip directiu ha pogut organitzar 3 grups amb un màxim de 5 infants, que estaran atesos per 3 educadores i una tècnica de suport que serà la directora. S’han establert uns horaris d’accés i sortida perquè aquests grups no poden coincidir i s’ha definit un estricte protocol per garantir la seguretat. Les famílies no podran accedir al centre i la rebuda serà per part de l’educadora de referència i la persona de suport per la porta del jardí. Els espais comuns es podran utilitzar sense que coincideixin els diferents grups i prioritzant la seguretat i la higiene.

Seguint les directrius del Departament d’Educació i el Procicat, els centres han elaborat un Pla d’Obertura on expliquen detalladament la nova organització, la distribució dels espais i el material, les mesures de protecció, prevenció i higiene, la planificació de les activitats i altres protocols d’actuació. També tenen previstes videoconferències amb les famílies pel seguiment dels infants, en format grupal o individual. I també el retorn diari de l'evolució de l'infant via telemàtica.

Pel que fa a la resta de centres educatius del municipi, a l'Escola Guillem de Montgrí es  continua amb el seguiment i les classes telemàtiques i només es desenvolupant tutories presencials individualitzades si les tutores ho creuen convenient o si ho demanen les famílies.

Al Col·legi Sant Gabriel també continuen amb les sessions telemàtiques i, de manera presencial, fan tutories individualitzades. També tenen l'assistència de 6 alumnes d'Infantil amb una mestra i 25 alumnes de 2n Batxillerat per acabar de preparar per la Selectivitat.

A l'Institut Montgrí igualment continuen telemàticament i també fan tutories presencials pels alumnes que ho necessiten.