Crespo ofereix col·laboració al Tribunal de Comptes per demostrar que està net

L'exalcalde de Lloret i diputat de CiU assegura que no es planteja dimitir

"Amb la consciència ben tranquil·la" i "agafant el toro per les banyes", Xavier Crespo ha assegurat que no té res a amagar i que no s'ha enriquit de forma fraudulenta a través de la societat Centres Mèdics Selva Maresme, empresa ja desapareguda vinculada a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Per això, ha explicat que, a través de la seva advocada, ja s'han personat davant del Tribunal de Comptes per poder "demostrar" que és innocent.

La Fiscalia del Tribunal de Comptes ha decidit iniciar actuacions per investigar uns fets que resulten d'un projecte d'informe de fiscalització realitzat per la Sindicatura de Comptes de Catalunya. Aquest organisme va elaborar un informe sobre la societat Centres Mèdics Selva Maresme S. L., de la qual Crespo va ser director i gestor durant una època, però no va ser aprovat pel plenari de la Sindicatura ni remès al Parlament i per tant no té consideració "d'informe de fiscalització".

De fet, Crespo considera que aquesta ja és una primera prova que demostra que no hi havia base jurídica i que l'informe no estava prou ben elaborat. A més, l'exalcalde ha exposat que l'únic "error" que va cometre va ser no demanar l'informe de compatibilitat per exercir com a metge mentre tenia dedicació absoluta a l'ajuntament. "Això ja ha estat analitzat, jutjat, sentenciat, absolt i arxivat l'any 2005", ha insistit Crespo que assegura que "no entén" per què tot l'afer torna a sortir a la llum tants anys després.

Segons Crespo, quan es va instruir aquell cas ja van investigar les presumptes irregularitats comptables i es van desestimar. El diputat ressalta que el que està sentenciat en ferm abasta quatre punts: els contractes amb la societat mercantil, el cobrament per part d'ell i la seva dona d'imports mensuals, la venda de consultoris i la incompatibilitat amb la dedicació exclusiva a l'ajuntament. Xavier Crespo ha assegurat que tots els diners que tant ell com la seva dona van cobrar de Centres Mèdics Selva Maresme estan justificats per contracte i que no hi ha cap apropiació darrere.

L'exalcalde, acompanyat de l'actual alcalde, Romà Codina, ha ofert una roda de premsa aquest dimarts per presentar l'edició d'un fulletó on "presenta" tots els documents i sentències que hi ha hagut entorn al 'cas Crespo'. Segons Crespo, és una manera per "tranquil·litzar" tots els veïns de Lloret de Mar i també la seva família i fins i tot el partit. Al fulletó hi ha el fragment de la sentència ferma de l'11 de febrer del 2010 i de l'informe elaborat per l'interventor de Control Financer del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat.