Bertran (SI) reclama la independència per 'recaptar tots els impostos'

El secretari general clausura la II Escola d'Estiu que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Arbúcies

Acompanyat pel portaveu de l'Esquerra Abertzale, Pernando Barrena, Bertran s'ha felicitat per una realitat social "cada vegada més favorable a la independència", que supera "el 51% tot i que no s'expressa a l'activitat política i institucional". Per això ha demanat "omplir de diputats de Solidaritat el Parlament del 2014".

Bertran ha criticat que l'aposta del govern de CiU passi per "un pacte fiscal que no és possible sense independència política" i ha alertat que "Solidaritat no està disposada a assumir el fracàs en què acabarà el pacte fiscal de CiU". Ha estat aleshores quan ha recordat que "l'únic camí que tenim els catalans per recaptar tots els impostos és la independència".

Finalment el secretari general de SI ha advertit el president de la Generalitat, Artur Mas, que "la dependència política amb Espanya té la funció de robar Catalunya". És per això que ha dit: "Mas no aconseguirà mai cap pacte fiscal amb una Espanya que ens saqueja i ens roba sistemàticament, aquest és el seu principi fundacional".