Els gironins es llancen a l'aigua per l'esclerosi múltiple

L'alcalde de Girona, Carles Puigemont, també s'ha remullat i ha destacat que la ciutat és "molt solidària"

La piscina de Can Gibert del Pla-Santa Eugènia de Girona també ha acollit aquest diumenge l'acció solidària 'Mulla't per l'esclerosi múltiple', organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple. D'altra banda, la piscina municipal de Palau ja va portar a terme aquest salt solidari el passat divendres 6 de juliol.

La campanya, que enguany arriba a la 19a edició, és una acció de sensibilització social i solidaritat envers les 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia a Catalunya. Els fons que es recullin amb les entrades a les piscines, les donacions i la venda del material promocional de la campanya aniran destinats a crear serveis per a les persones afectades d'aquesta patologia i donar suport a la recerca científica de l'esclerosi múltiple.

La coordinadora de Comunicació i Sensibilització a Girona de la Fundació Esclerosi Múltiple, Maria José Múñoz, ha detallat que enguany l'entitat ha "batut el rècord" de piscines participants. "Hem arribat a les 634 piscines i esperem superar el nombre de participants d'edicions anteriors", ha afegit. La coordinadora ha destacat que preveuen que l'acció solidària d'enguany sigui una "campanya exitosa". "Moltes persones s'han apropat a la piscina de la Devesa de Girona per comprar samarretes de la fundació", ha comentat Múñoz.

D'altra banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha estat un dels cinquanta gironins que han saltat a l'aigua aquest migdia. L'alcalde ha detallat que sentia "un gran goig" i ha destacat que els ciutadans i la capital gironina en global és "molt solidària". "El nostre suport a aquesta campanya és una tradició molt arrelada a la ciutat i esperem que aconsegueixi el ressò que va obtenir en edicions anteriors", ha conclòs.

Diverses piscines d'arreu de les comarques gironines i de tot Catalunya s'han sumat aquest diumenge a aquesta campanya solidària amb diverses activitats.