Detinguts quatre propietaris de sis plantacions de marihuana a Cruïlles amb 4.210 plantes

Van instal·lar una tenda de campanya on dormir i vigilar la droga

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dia 3 de juny, a la població de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (Baix Empordà), quatre homes d’entre 23 i 30 anys, de nacionalitat marroquina, tres d’ells amb domicilis desconeguts i una domiciliat a Banyoles (Pla de l’Estany), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els fets es remunten a l’any 2019 quan la Unitat d’Investigació de la comissaria de la Bisbal d'Empordà va descobrir que a la zona de la riera de Can Vilademart, al terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, s’hi havia cultivat una gran plantació de marihuana

Amb aquests antecedents el dijous 4 de juny aquesta Unitat, juntament amb efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana es van desplaçar a aquesta zona boscosa per tal de comprovar l’existència d’una nova plantació.

En arribar-hi els agents van constatar que tornava a existir, aquest cop amb molta més infraestructura. Els mossos van localitzar un total de 4.120 plantes de marihuana distribuïdes en sis camps de cultiu en ple rendiment.

En aquests camps, situats en diferents alçades de terreny i a diferents proximitats del rierol, s’hi van localitzar 2.440 plantes i 1.680 esqueixos apunt per cultivar i distribuir en algun d’aquests espais ja preparats per un nou conreu.

Entre aquests camps es va localitzar una tenda de campanya feta artesanalment on hi havia quatre homes dormint, que serien els que presumptament farien les tasques de vigilants i de cultivadors de la plantació.

El que destaca d’aquestes plantacions és la preparació de tota una infraestructura de regadiu amb dues presses artificials a la riera per retenir l’aigua, tubs de clorur de polivinil i bombes de sostracció d’aigua que omplien quatre piscines. S’havien netejat i tallat tots els arbres i el sotabosc per crear els camps de cultiu.

La zona presentava una important deixadesa per acumulació d’escombraries, deixalles, plàstics, roba i estris per cultivar la plantació, també per pernoctar-hi, cuinar, menjar i viure enmig del bosc.

En el moment de les detencions es va intervenir als quatre detinguts set telèfons mòbils i 270 euros en efectiu.

Els detinguts, un d’ells amb antecedents policials, van passar el dia 4 de juny a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.