35.000 ànimes a la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell

La 46a edició ha estat marcada per la joventut dels grups participants

La popular cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell marca l'inici de la temporada d'estiu a la zona de Calella, Palafrugell, Llafranc, Tamariu i Begur. El centre neuràlgic i l'ànima de la cantada és la platja del Port-Bo, on els grups participants omplen la nit amb els cants de taverna que recorden velles històries marineres.

Aquest any, tots els grups participants compartien un mateix denominador comú: la joventut. Els Cremats, Peix Fregit, Trio Arrels de Menorca, Arjau i L'Empordanet han ofert el seu repertori d'havaneres davant les 35.000 persones que s'han apropat fins a Calella de Palafrugell. Aquesta cantada, amb més de 40 anys d'història, s'ha convertit des del 1996 en la trobada de referència per als amants de les havaneres.

L'havanera es tracta d'una tipologia de cançons que van ser importades pels indians, aquells mariners, comerciants i aventurers que a finals del segle XIX i principis del XX van creuar l'Atlàntic a la recerca d'una millor vida i la majoria d'ells van retornar amb una important fortuna.

Cinc grups d'havaneres

La nit l'han inaugurat el grup Els Cremats amb 'Follia' seguits de la formació Peix Fregit que ha començat el seu recital amb la cançó anomenada 'Para Ti'. El públic assistent ha pogut escoltar cançons tant reconegudes com 'Temps Perdut', 'La Bella Lola' o 'El meu avi'.

Com és ja tradicional, un cop finalitzat l'acte, els grups han ofert concerts a prop de les tavernes de Calella de Palafrugell fent reviure l'autèntic cant original de taverna.

Ampliació de les propostes musicals

Aquest any, com a novetat, s'han ampliat les propostes musicals al voltat d'aquesta espectacular cantada. A més de l'acte principal, diversos grups d'havaneres com Port Bo acompanyats de cantants com Neus Mar, Joan 'Nitu' Figueres, Antoni Mas, Antoni Gaeda, Pep Poblet o Lluis Subiranas ofereixen concerts des de divendres i fins diumenge. Els recitals s'engloben en dos propostes anomenades 'Vull tornar-te a veure' i 'A prop del mar' que ofereixen les tradicionals havaneres amb un punt més modern, especial i diferent.

Com en edicions anteriors, la cantada s'ha pogut seguir en les pantalles gegants que s'instal·len a diferents punts del municipi i que, aquest any, s'han posat al passeig del Canadell, Port Pelegrí i a la plaça Nova de Palafrugell. Entre les activitats que també s'han concentrat aquest dissabte a Calella, destaca un mercat d'artesans que ha emplenat el passeig del Canadell i el carrer Francesc Estrabau.