Roses engega la primera temporada estable de creuers

El municipi rebrà 1.400 passatgers aquest any i ja té confirmades quatre escales per al 2013

Després d'haver-ne acollit alguns de forma esporàdica, el port de Roses ha encetat aquest dissabte la primera temporada de creuers estable del municipi. De moment, aquest any, el municipi de l'Alt Empordà rebrà tres creuers, que en total hi faran cinc escales i portaran 1.400 passatgers al municipi.

Es tracta d'un primer pas, però com ressalta el director general, suposa assentar les bases perquè Roses, Palamós (Baix Empordà) i Barcelona consolidin un triangle del sector. "Barcelona és un dels primers punts d'atracció de creuers del Mediterrani, i el nostre model és el de potenciar una oferta conjunta; és a dir, que després d'atracar a Barcelona, els vaixells facin escala a la Costa Brava", ha indicat.

La primera temporada a Roses s'estén des de juliol a octubre. El creuer encarregat d'engegar-la ha estat el 'Seabourn Quest', que ha arribat a les vuit del matí i, després d'una escala de deu hores, salparà amb destinació a Sète (França).

Aquest vaixell de luxe porta a bord 451 passatgers (sobretot, nord-americans i britànics) i 334 tripulants. Amb una eslora de gairebé 200 metres, el vaixell va salpar per primer cop el maig del 2011 des de les drassanes italianes on es va construir.

De mitjana, cadascun dels creueristes del 'Seabourn Quest' paga entre 600 i 650 euros per dia d'estada al vaixell. Entre les comoditats de què disposa el vaixell, hi ha piscines, jacuzzis, restaurants, minigolf i un auditori.

A més d'aquesta escala, el 'Seabourn Quest' tornarà a Roses els dies 28 de juliol i 8 de setembre. La temporada es completarà amb les escales dels vaixells 'Seadream I' i 'Seadream II' -aquests, més reduïts- que arribaran els dies 24 i 26 d'octubre.

Crear oferta

Ricard Font ha assegurat que l'arrencada de la nova temporada de creuers a Roses suposa "crear una oferta" paral·lela a Palamós, on el port ja fa anys que està consolidat com a destinació d'aquest tipus de turisme. "El que volem és crear destinacions complementàries que potenciïn el turisme, un dels motors econòmics del país que ens pot ajudar a sortir de la crisi econòmica", ha indicat.

El director general també ha precisat que la majoria dels vaixells que arribin a Roses atracaran a la badia (perquè, per dimensions, el port no els pot acollir). No obstant això, també n'hi haurà alguns -com els dos que arribaran a l'octubre- que podran entrar a port.

Tot just acaba de començar la temporada del 2012 a Roses, però les perspectives per a l'any vinent ja són bones. De fet, Font també ha confirmat que la companyia 'Seabourn Cruise Line' ja els ha confirmat que portarà onze escales a la Costa Brava. D'aquestes, quatre seran a Roses i, les set restants, a Palamós.

Ricard Font, acompanyat de representants de l'Ajuntament, de la Cambra de Comerç de Girona i del Patronat de Turisme ha lliurat aquest matí una mètopa commemorativa al capità del creuer, Karl Benson.

El capità ha explicat que és el primer cop que atraca a Roses, però que se n'enduu "una impressió molt positiva" i que està convençut que, quan els passatgers tornin a bord, "el feedback serà bo". Segons Benson, Roses "és una destinació exclusiva i cal promoure-la".

Aquest any, els ports de Palamós i Roses rebran 35 escales de creuers al llarg de la temporada, que portaran uns 40.000 passatgers a la Costa Brava. Segons un estudi, cada creuerista es gasta de mitjana uns 60 euros per escala.