Puigdemont: 'L'estat espanyol no té futur i l'única opció per Catalunya és l'estat propi'

L'alcalde de Girona dóna el tret de sortida a la segona assemblea general de l'Associació de Municipis per la Independència

Des de bon començament, l'alcalde de Girona ha destacat se sentia "molt afortunat i satisfet" d'acollir la segona assemblea de l'entitat en el Palau de Congressos de la capital gironina. "Girona té el cor profundament català i estic segur que d'aquesta reunió sortirà un missatge clar, institucional, seré i compromès amb el país", ha destacat l'alcalde.

Puigdemont ha ressaltat que, en aquesta època de crisi econòmica, és clau que els alcaldes i totes les institucions polítiques estiguin a peu de carrer. "La gent ens demana un futur, veiem persones que no poden més", ha argumentat. Per aquest motiu, l'alcalde de Girona ha assegurat que "l'única solució" per als ciutadans catalans és "la independència". "La gent del carrer demana un futur i l'estat espanyol no té cap futur ni l'ha tingut mai quan les coses suposadament anaven bé", ha criticat l'alcalde.

Puigdemont ha assegurat que, davant d'aquesta situació, l'obligació de tot representant de la societat és "trobar un futur per la població" que, segons Puigdemont, només passa "per la creació d'un estat propi de Catalunya".

L'alcalde de Girona ha llançat aquest missatge durant la inauguració de l'assemblea general de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que ha agrupat a 200 representants de diversos municipis catalans. La reunió, que s'ha realitzat al Palau de Congressos de Girona, és la segona assemblea general que realitza l'entitat i s'ha portat a terme uns dies abans que es realitzi la segona cimera sobre el pacte fiscal.

L'AMI es va constituir el 14 de desembre de 2011 a Vic i actualment té 509 ens associats, dels quals 485 són ajuntaments, la població de Figueres ha estat la última en adherir-se a l'entitat, 24 Consells Comarcals i la Diputació de Lleida. L'Associació està formada per institucions que representen el món local i té com a principal objectiu sumar esforços per aconseguir, en un futur proper, la creació d'un estat propi per a Catalunya, en el marc de la Unió Europea.
  • Puigdemont, ressalta que l'estat espanyol 'no té futur' © ACN