El Bisbat de Girona crea una oficina d'informació sobre delictes d'abús sexual i d'acompanyament a les víctimes

La seva obertura respon a una normativa del papa Francesc

El Bisbat de Girona ha creat una oficina d'informació sobre delictes d'abús sexual i d'acompanyament a les víctimes, amb l'objectiu de facilitar i assegurar que les notícies o denúncies sobre possibles abusos en el si de l'Església siguin tractades a temps i d'acord amb la legislació canònica i civil, respectant els drets de totes les parts implicades.
L'obertura d'aquesta oficina respon a la normativa del papa Francesc publicada a la Carta Apostòlica, en forma de Motu proprio, 'Vos estis lux mundi', en la qual demana que s'estableixin procediments encaminats a prevenir i combatre aquest tipus de delictes.
 
Les funcions de l'oficina seran, entre d'altres, rebre tota mena de denúncia o informació, directament de la presumpta víctima o de tercers; orientar el denunciant o la possible víctima sobre la tramitació processal, tant per la via canònica com civil, així com ajudar les presumptes víctimes amb un acompanyament personal.
 
Un cop la denúncia sigui feta se n'aixecarà acta davant un notari eclesiàstic, deixant constància de les informacions rebudes i de les actuacions fetes. L'oficina compta amb un telèfon d'atenció (686 32 16 67) i amb una adreça de correu electrònic (oficina.atencio.abus@bisbatgirona.cat).