Detenen un home a Llançà desprès de denunciar el seu propi robatori

El detingut, de 44 anys i nacionalitat marroquina, va alertar d'un dels robatoris i va donar una identitat falsa quan els Mossos van enxampar-lo

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, un home va alertar els agents que hi havia hagut un robatori al carrer Empúries de Llançà el dia 30 de juny cap a les set de la tarda. L'home en qüestió va donar una descripció de l'autor i afirmava que el lladre es podria trobar per la zona de l'estació de trens de la localitat. Agents uniformats i de paisà van realitzar una recerca per la zona de l'estació sense trobar cap rastre de la persona citada. Mentrestant, una patrulla va comprovar que s'havia produït un robatori en un domicili del carrer Empúries de Llançà.

Segons fonts dels Mossos, aquella mateixa tarda, el detingut hauria trencat el vidre d'una finestra per accedir a l'immoble i emportar-se dos rellotges, diverses joies i diners en efectiu.

Durant aquella tarda, els agents van poder localitzar la persona que havia alertat del robatori. L'home va narrar detalladament com s'havien produït els fets i després de caure en diverses contradiccions i incoherències, els agents van sospitar que es podien trobar davant del possible lladre. Per aquest motiu, els Mossos van detenir-lo com a presumpte autor del robatori.

Després de diverses gestions, els agents van comprovar que el detingut els havia donat una identitat falsa. L'home, amb la seva identitat real, tenia en vigor dures ordres policials de recerca i detenció per dos robatoris en domicilis de Llançà ocorreguts a finals del mes de maig. El primer d'ells va succeir al carrer Sant Pau on el lladre va trencar el vidre de la porta de la planta baixa de l'immoble i es va emportar un televisor, diversos estris de pesca, un generador elèctric, petits electrodomèstics i quadres.

El segon cas va passar al carrer Gavines on l'autor va forçar diverses finestres per accedir al domicili. En aquest cas, el detingut va sostreure un ordinador portàtil, un 'Ipod', un telèfon mòbil i diners en efectiu.

D'altra banda, el grup d'investigació de la comissaria de Figueres també el va identificar com a presumpte autor d'un quart robatori amb força, en un domicili del carrer Montgrí d'Empuriabrava (Alt Empordà), perpetrat el passat 15 de juny. En aquest cas, l'home va accedir a l'habitatge després de forçar una finestra i es va emportar tres telèfons mòbils, un ordinador portàtil, un televisor, dos rellotges i diners en efectiu.

El detingut, que té antecedents policials, va passar a disposició judicial i el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres va decretar el seu ingrés a presó el passat dia 3 de juliol.