El saló internacional d'art tèxtil Interquilt atreu centenars de visitants a Girona

El certamen ha obert les portes aquest divendres i acull un centenar d'expositors d'arreu del món

Un dels organitzadors, Josep Maria Matamala, ha destacat que el certamen ha nascut amb la voluntat de ser una "plataforma internacional de promoció i un punt de trobada de creadors i artistes". Aquest divendres, abans de l'obertura del saló, ja hi havia visitants fent cua per accedir a les instal·lacions.

Durant tot aquest divendres s'ha registrat una bona afluència de públic. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha presidit la inauguració oficial de la fira i ha recorregut els 8.000 metres quadrats que ocupa el certamen al Palau de Fires. L'alcalde s'ha interessat per algunes de les tècniques d'art tèxtil i les diverses obres que es poden veure en els expositors que acull el saló. A més, també ha visitat la mostra de l'Associació Francesa de Patchwork, formada per peces que contenen algun punt d'or, i que es podran veure en altres països europeus durant aquest any 2012.

Aquest saló anomenat Interquilt ofereix la major exposició de Patchwork i art tèxtil que es fa a Catalunya i a la resta de l'estat espanyol. La fira dedica espais als majoristes i a comerços minoristes i també conté exposicions internacionals d'artistes reconeguts del sector. A més, els visitants podran arranjar i customitzar la seva roba i podran veure demostracions de la tècnica per fer collarets i braçalets d'origen japonès 'Kumihino'.

La fira abraça totes les branques de l'art tèxtil i vol ser un punt de trobada entre fabricants, majoristes, detallistes i a tot el públic en general. La voluntat dels organitzadors del certamen és estendre la fira a diferents punts de la ciutat en futures edicions. Aquest any, el saló ha convocat el concurs internacional 'Thyssen a l'Art Tèxtil' que proposa interpretar algunes de les obres de la col·lecció Thyssen a través del Patchwork i l'art tèxtil que es troben incloses en l'apartat de 'Pintura catalana: del naturalisme al noucentisme'.

El saló es pot visitar fins el proper diumenge des de les deu del matí i fins a les set de la tarda.