Detenen a Figueres el fugitiu que va assaltar una dona a Roses amb una escopeta i envestir la policia a Platja d'Aro

És un veí de la ciutat de 28 anys a qui la Guàrdia Urbana ha arrestat aquesta matinada

La Guàrdia Urbana de Figueres (Alt Empordà) ha detingut aquest divendres a la matinada el fugitiu que va assaltar una dona a Roses amb una escopeta retallada, li va robar el cotxe, va envestir la Policia Local de Platja d'Aro (Baix Empordà), va obligar un agent a disparar un tret contra el vehicle i va acabar protagonitzant una persecució per la C-31.

El detingut, és veí de Figueres i té 28 anys. La Guàrdia Urbana l'ha aconseguit arrestar a quarts de tres de la matinada al centre de la ciutat, a prop de l'estació de tren.

Els fets van tenir lloc el passat diumenge, el lladre va assaltar una dona a Roses. Eren cap a les cinc de la tarda i la víctima, que té uns 70 anys, estava passejant el gos per la zona de Santa Margarida. L'assaltant, que parlava francès, va amenaçar la víctima amb una escopeta de canons retallats i li va prendre la bossa de mà. Després el lladre va fugir amb el cotxe de la dona, un descapotable de color negre, que tenia aparcat a la zona.

El lladre es va fer fonedís, però dilluns les càmeres de videovigilància que hi ha instal·lades a Platja d'Aro el van detectar circulant pel municipi. Primer va ser al matí, però el fugitiu va tornar a marxar-ne de seguida.

A primera hora de la tarda, però, el lladre va tornar-hi. Les càmeres de seguretat el van captar entrant a l'aparcament gratuït que hi ha al costat de l'avinguda Castell d'Aro (on es fa el mercat municipal). Passaven pocs minuts de les dues de la tarda.

Envestida i tret

Els efectius de la Policia Local es van mobilitzar per atrapar-lo i el van aconseguir mig acorralar a l'aparcament. Un cotxe logotipat va tallar-li la fugida i un altre de paisà se li va posar al darrere. El fugitiu, però, va fer marxa enrere i va envestir el cotxe amb els agents de paisà.

La patrulla uniformada, que havia baixat del vehicle, va veure com el lladre premia l'accelerador i es posava la mà a la cintura. Com que sabien que anava armat, i per evitar que els atropellés, va ser aleshores quan un dels policies va disparar un tret contra el cotxe.

El fugitiu, un home jove i prim i que duia posava mascareta quirúrgica, va fugir de l'aparcament a tota velocitat i va anar en direcció a la C-31. L'home va agafar l'autovia en direcció Girona i va protagonitzar una persecució amb els agents de la Policia Local seguint-lo. Al final, però, va aconseguir escapar.

El cotxe, a Llagostera; ell, a Figueres

El vehicle que el fugitiu va robar a la víctima de l'assalt va aparèixer en una zona boscosa de Llagostera. Gràcies a l'avís d'uns veïns, la Policia Local del municipi el va localitzar i el va posar a disposició dels Mossos perquè l'inspeccionessin. Al fugitiu, però, novament se li va perdre la pista. Fins aquesta matinada.

A quarts de tres, la Guàrdia Urbana de Figueres patrullava per la zona centre quan han vist un jove que intentava amagar-se. Com que la seva actitud els ha fet sospitar, l'han anat a buscar per identificar-lo, i en creuar les seves dades amb el sistema, de seguida els ha saltat l'alerta. El detingut és un jove de 28 anys veí de Figueres. La Guàrdia Urbana l'ha traspassat als Mossos d'Esquadra perquè el custodiïn a comissaria fins que passi a disposició judicial.