Peralada ofereix noves visites guiades centrades en el seu patrimoni cultural i natural

El consistori proposa un nou model turístic de cara a aquest estiu

L'Ajuntament de Peralada (Alt Empordà) ha presentat avui al Claustre Romànic de Sant Domènec, la seva nova proposta de visites guiades que oferiran als visitants a partir de finals d'aquest mes de juny i fins a mitjans de setembre centrades en el patrimoni cultural i natural.

La iniciativa, que s'ha treballat conjuntament amb l'empresa turística Terramar, oferirà una visió diferent del municipi i de la qual fins a data d'avui no s'hi havia parat massa atenció. Des del consistori volen deixar enrere les clàssiques visites on el Castell sol ser el protagonista per a descobrir aquells indrets i patrimoni fins ara desconegut pel gran públic.

Dividides en tres blocs -patrimoni, natura i cultura- aquestes es desenvoluparan de dimarts a diumenge fent reserva prèvia a través de l'Oficina de Turisme per a grups reduïts. Una de les que probablement tindran millor acollida és la visita teatralitzada 'Peralada: centres, cèntims i celebracions', que situa la història en el 1285, moment en que el municipi és cremat per l'arribada de Felip l'Ardit en defensa de Pere III el Gran, prenent com a fil narratiu les cròniques de Ramon Muntaner (veí del poble).

Altres visites guiades consisteixen en una ruta literària amb textos de Muntaner o bé l'Església de Santa Eulàlia, passant per rutes entre la natura amb els rius i afluents que envolten la vila com també pel rec del Molí de Vilanova de la Muga.

Amb aquestes propostes des de l'Ajuntament es dona així resposta a un nou model turístic que haurà de fer front el municipi amb les restriccions imposades pel coronavirus i l'anul·lació de l'edició d'enguany del Festival Castell de Peralada.