El PP de Girona valora positivament el primer any de govern de CiU però critica algunes actituds

Concepció Veray, destaca que hi ha hagut mancances en l'àmbit de promoció econòmica, neteja i seguretat

"Es tracta d'una legislatura marcada per la crisi econòmica", ha explicat des de bon començament la portaveu del PPC a l'Ajuntament de Girona. Durant tot el seu discurs, Veray ha reiterat la importància de treballar perquè "cap ciutadà gironí es quedi enrere" i que la ciutat surti de la crisi econòmica. La portaveu ha valorat "positivament" el primer any de govern de CiU, un principi de mandat que ha suposat "un canvi" a l'ajuntament i una "millora" en les relacions entre les dues forces polítiques.

Primeres crítiques

No obstant això, la portaveu del PPC a Girona també ha llençat dures crítiques contra algunes actituds de l'alcalde, Carles Puigdemont, i de les mesures preses per l'equip de govern gironí. En primer lloc, Veray ha destacat que - des de fa uns mesos- l'equip de govern ha començat a "descuidar" el diàleg amb els altres partits polítics i ha posat com exemple el conveni per a l'ampliació de l'Hipercor o la presentació "poc explicada" de les noves ordenances de la ciutat.

"S'hauria d'haver fet d'una altra manera", ha criticat Veray. Segons la diputada, l'equip de govern hauria d'haver anunciat abans i amb més detalls totes les noves normatives. Un fet que, segons la portaveu, hauria permès "treballar profundament" les ordenances amb totes les forces polítiques i cohesionar els partits.

Mancances en l'àmbit de promoció econòmicade la ciutat

En segon lloc, Veray ha destacat que també hi ha hagut "mancances" en l'àmbit de promoció econòmica de la ciutat."Encara no s'ha creat l'agència de promoció econòmica, una prioritat del PP que hauria permès centralitzar les necessitats d'aquest sector", ha ressaltat. Al mateix temps, la portaveu dels populars gironins també ha ressaltat que preveu demanar explicacions sobre els 17.700 euros que va costar l'anunci sobre la ciutat a la revista de British Airways. "Ens havien explicat que seria un reportatge complet, hi estàvem d'acord, però el resultat ha estat molt decebedor", ha assegurat Veray.

La diputada gironina també ha criticat "el mal enfocament i la competició de protagonismes" en què s'ha convertit el Pla Estratègic de la ciutat. Segons Veray, l'equip de govern ha de "rectificar" i tirar endavant aquest pla amb l'ajuda i suport de tots els partits polítics.

Preocupats per l'augment de la sensació d'inseguretat i la brutícia

D'altra banda, els populars gironins s'han mostrat "preocupats" pel què fa als àmbits de neteja i seguretat de la ciutat. "Hem rebut comentaris de veïns dels barris de Santa Eugènia, Sant Narcís i Migdia que estan preocupats perquè hi ha hagut un augment de furts i robatoris en aquests barris", ha detallat la portaveu.

Segons Veray, els veïns d'aquestes zones s'han queixat de "l'augment de la sensació d'inseguretat" i ha demanat a l'equip de govern que prengui mesures al més aviat possible. Al mateix temps, la portaveu dels populars gironins s'ha mostrat preocupada per l'abandonament i la manca de neteja de determinats carrers de la ciutat. "Comparat amb l'any anterior hi ha zones que estan més brutes", ha concretat. La portaveu ha explicat que han volgut donar un any de marge a la nova empresa de neteja però ha assenyalat que, un cop ha passat aquest temps, no hi ha millores i per això ara cal "treballar a marxes forçades" per solucionar aquesta problemàtica.

Durant el balanç del primer any de legislatura de CiU a Girona, la portaveu ha apuntat que el PPC conjuntament amb l'equip de govern estan treballant per detectar aquelles famílies que pateixen les conseqüències de la crisi econòmica i que, per causes diverses, no ho posen en coneixement de les administracions. "Cal trobar mecanismes per detectar aquestes persones perquè ningú pot quedar-se enrere i tenim el fons de contingència per ajudar-los", ha explicat la diputada.

"Més seny, rigor i responsabilitat"

Durant tot el seu discurs, Veray ha ressaltat que el PPC ha portat a terme una "oposició responsable" durant el primer any de legislatura de CiU, tot i que ha destacat que en cap cas aquest suport es pot entendre com un xec en blanc. Per aquest motiu, Veray ha demanat a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que actuï amb "seny, rigor, serietat i responsabilitat" i abandoni "discursos estèrils que només creen crispació com és parlar sobre la independència de Catalunya". "Puigdemont és l'alcalde de tots i per tant el més important ara es treballar per sortir de la crisi econòmica i s'han de deixar discursos que no potencien la cohesió", ha conclòs.