Les T de Teatre i el musical 'Forever Young' al Temporada Alta 2012

El festival posa a la venda un nou sistema d'entrades que per primer cop permet comprar abonaments a través del web

El festival Temporada Alta, que se celebrarà del 4 d'octubre al 9 de desembre, ja escalfa motors. En espera de presentar el cartell definitiu, ja s'han començat a donar detalls d'alguns espectacles que en formaran part de la programació. Entre aquests, l'estrena absoluta de la nova obra de T de Teatre, 'Aventura!', el show 'Splenda' del mag Lari, el musical del Tricicle 'Forever Young' o els concerts de Sílvia Pérez Cruz i d'Ismael Serrano.

A aquest petit tast de la programació s'hi ha d'afegir també l'espectacle 'Racconto', que commemora el 15à aniversari de la companyia israeliana Mayumana. L'espectacle -que encara no s'ha estrenat- aplegarà artistes d'arreu del món i es podrà veure a l'Auditori de Girona.

Els qui desitgin veure'n algun d'aquests sis, ja podran comprar les entrades a partir del dimarts vinent. I és que aquest 2012, Temporada Alta estrena un nou sistema de venda a través d'Internet. La plataforma, batejada amb el nom '+ tiquet', l'ha desenvolupat l'empresa gironina Koobin Event i té diversos avantatges per als usuaris.

Entre aquests, que les despeses de gestió seran molt més baixes (la comissió passa d'1,90 euros a 1) o que les entrades es poden imprimir directament des de casa. A més, per primer cop, '+ tiquet' permetrà comprar també abonaments.

En aquest darrer cas, però, això no serà possible fins al proper 8 de setembre, un cop ja s'hagi presentat tota la programació del Temporada Alta. Com ha precisat el director del festival, Salvador Sunyer, si algú preveu comprar un abonament, ara no cal que adquireixi cap entrada per a aquests sis espectacles (perquè la meitat de les localitats ja estan reservades per formar part d'aquests nous paquets).

Donar visibilitat

Sunyer ha destacat que el nou sistema de venda s'estrena ara per començar a donar "visibilitat" al festival. A més, el director ha precisat que escollir aquests sis espectacles per encetar el '+ tiquet' no és banal perquè tots ells tindran un gran aforament.

A més, Salvador Sunyer també ha avançat que, amb el nou sistema, com que l'usuari s'haurà de registrar, es podrà crear una base de dades que permeti enfocar futures informacions i promocions. "El nou sistema no és com una màquina de vendre xiclets, sinó que permetrà fer arribar a la gent allò que realment li interessa i prou", ha indicat el director del Temporada Alta.

L'entrada en funcionament del '+ tiquet' suposa també deixar enrere els sistemes de venda que hi havia fins ara (per telèfon o a través del ServiCaixa).

De moment, i fins al 31 de desembre, el sistema no només l'utilitzarà Temporada Alta, sinó també els espais del Sistema Metropolità de Teatres i Auditoris de Girona (és a dir, el Teatre Municipal, l'Auditori, el Teatre de Salt, La Planeta i La Mercè). Després, se n'avaluarà el funcionament.

La programació, al setembre

El cartell definitiu del Temporada Alta 2012 es donarà a conèixer el proper 5 de setembre. El festival aquest any veurà reduït un 30% el seu pressupost (entre 600.000 i 700.000 euros) perquè ja s'ha acabat l'ajuda europea per a l'Escena Catalana Transfronterera.

Salvador Sunyer ja ha avançat, però, que tot i aquesta davallada, "la resta d'institucions del país que donen suport al festival han aguantat les aportacions" (Govern, Ajuntaments de Girona i Salt i Diputació de Girona).

Per últim, el director també ha expressat la seva voluntat per començar a aixecar un "clúster" de les arts escèniques a la zona de Girona. "Tenim potencial per a fer-ho", ha explicat. Entre els qui s'inclourien sota aquest paraigües hi hauria, a més de Bitò Produccions (que organitza el festival) i Koobin Event, altres empreses com HamletStore (que ven escenografies a través de la xarxa).
  • Salvador Sunyer destaca l'estrena de la nova obra de T de Teatre i l'espectacle del grup Mayuman