Girona inicia obres d’asfaltatge a 16 carrers de la ciutat

Aquesta setmana s'actua en cinc carrers

L’Ajuntament de Girona ha iniciat aquesta setmana les obres d’asfaltatge de 16 carrers de la ciutat. Els primers treballs s’han centrat a asfaltar un tram de la Gran Via de Jaume I (núm. 54-66) i del carrer d’Antoni Varés i Martinell (37-44).

Avui es millorarà la pavimentació del carrer de l’Esport, núm. 16, si la pluja ho permet; mentre que demà s’asfaltarà el Grup Germans Sàbat, 231; i dissabte, els passos de vianants de l’avinguda de Ramon Folch, 9-15. En total, aquesta setmana s’hauran dut a terme cinc de les 16 actuacions previstes en el Pla d’Asfaltatges.

Segons el tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Girona, Lluís Martí, aquestes són unes actuacions importants per a tota la ciutat. “Cal millorar l’asfalt en carrers de tota la ciutat, són obres que nosaltres considerem prioritàries perquè impacten en el dia a dia dels veïns i veïnes, i que a més beneficien a molts dels barris de Girona. És un manteniment de la via pública que des del govern tenim el compromís de tirar endavant”, ha afirmat. Aquesta és una actuació que es porta a terme cada any dins de les inversions per al manteniment i millora de la calçada de la ciutat. Les obres, que tenen un termini d’execució previst de cinc mesos, s’han adjudicat a l’empresa Agustí y Masoliver S.A. per un import de 463.067 euros (IVA inclòs).

També està previst asfaltar la ronda del Fort Roig (núm. 10-14), el passeig de la Devesa (34), la pujada de la Barrufa (15), la pujada de la Creu de Palau (44-48) i el carrer del Riu Güell (214 - 216). Dins d’aquest paquet també s’inclouen: el passeig de Sant Joan Bosco, des del número 62 fins al seu enllaç amb el carrer del Pont Major, el qual també s’asfaltarà; el carrer de Santa Eugènia (1-17) i el carrer del Migdia, en el tram que va des del carrer de la Creu fins al carrer d’Emili Grahit, i la parada d’autobús que hi ha una mica més avall (41-45). També s’asfaltaran els carrers del Ros de Palau i de Francesc Macià A més, es milloraran els passos de vianants del carrer del Riu Güell (14) i els escocells de la Devesa al Pont de Pedret.