Mas Sorrer celebra 10 anys de nits d'estiu musicals al bell mig de l'Empordà

La programació inclou coneguts de la casa com Chano Domínguez, Sílvia Pérez Cruz i Fundación Tony Manero

Per celebrar el 10è aniversari de Mas Sorrer, el seu fundador i director Gerard Argemí ha confeccionat una programació especial. En declaracions a l'ACN, Argemí ha explicat que volia tornar a viure aquelles actuacions que "li han aportat més a nivell personal".

Al llarg d'aquests anys han passat pel també restaurant Mas Sorrer grans músics de jazz del país i d'arreu, com Carles Benavent, Llibert Fortuny, Xavi Maureta, Adam Kolker, Añbert Bové o Steve Wilson. Primer ho feien sense escenari o en una petita tarima instal·lada a l'era de davant de la masia, amb un foc improvisat i la complicitat de pocs assistents. Ara ho fan en un escenari integrat a l'exterior de la masia, i també han anat incorporant dues barres, zones 'chill out', una caravana 'fast food', etc.

Sílvia Pérez Cruz és una de les artistes que va marcar el director, i per això protagonitzarà un emotiu concert de clausura en què homenatjarà un amic comú desaparegut i que va descobrir a Pérez Cruz el Mas Sorrer. En el mateix pla d'importància per Argemí, el programa inclou el cantautor americà Jonah Smith, Chano Domínguez i Fundación Tony Manero. El cantant d'aquest grup, Miguelito Superstar, serà a més el dj resident i responsable de la programació.

Tot plegat arrencarà el 21 de juliol amb la festa del 10è aniversari, que vol ser una nit "plena de sorpreses i el més transgressora possible", ha assegurat Argemí. I aquesta no serà la darrera festa de l'estiu, ja que durant les setmanes següents Mas Sorrer convocarà diverses celebracions sorprenents com la 'Festa MasSurrealista', el Carnaval d'Estiu o les Festes de la lluna plena.

Hi haurà també un festival de circ, el 15 d'agost, organitzat per l'Ateneu Popular de 9 Barris, en el qual es podran veure tres passis diferents d'acrobàcies i malabars d'artistes de renom internacional.

Set anys de curtmetratges

D'altra banda se celebrarà el 7è Festival Internacional de Curtmetratges de Mas Sorrer, un certamen que va néixer en aquest espai impulsat pels actors Laia Marull i Andrew Tarbet i que ha anat creixent en paral·lel a l'espai. Tarbet ha recordat que va començar com "una cosa petita i amable, per amor a l'art" i que ha crescut fins a ser "un dels esdeveniments esperats de l'estiu a la Costa Brava".

El volum de públic assistents, les dimensions i la ubicació de la pantalla, els contactes amb les productores internacionals... Tot ha canviat des d'aleshores, explica l'actor. "Vam començar veient 200 curts per fer-ne la selecció, i aquest any n'hem vist 800", destaca.

En total es projectaran 32 curts de 15 països diferents, tots ells competint als premis de millor curt, millor curt català, millor interpretació, i el premi del públic. Com ja passa des de fa uns anys, el públic veurà les pel·lícules des d'unes gandules instal·lades al costat del camp de gira-sols gegants, que han esdevingut la imatge icònica del Mas Sorrer.