Les Planes d'Hostoles ajorna el Planestiueja't per al 2021 i paga el 25% dels honoraris als artistes

S'ha decidit per l'emergència sanitària

La cinquena edició del festival Planestiueja't de les Planes d'Hostoles (Garrotxa), que s'havia de celebrar aquest estiu, es trasllada a l'any vinent per l'emergència sanitària de la covid-19.
Des de l'Ajuntament, que és qui ho organitza, s'ha decidit abonar aquest any el 25% dels honoraris acordats amb els artistes com a mesura de suport a la cultura. El cartell de l'any vinent comptarà amb Roger Mas, Cor Geriona, Orquestra Girona Banda Band, Gemma 4, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, la Companyia Elèctrica Dharma, El Petit de cal Eril i Mònica Green. I durant la jornada per a famílies, els grups Xiula, Circ Xic i Orquestra Di-versiones.
 
En una atenció als mitjans aquest dijous, l'alcalde de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà, ha anunciat el que per ells és una mesura "molt dolorosa però també la més responsable de totes" com és traslladar la pròxima edició a l'any vinent. En aquest sentit, ha explicat que la decisió s'ha pres perquè encara no tenien clar l'aforament dels recintes i que aquesta "incertesa" els impedia posar a la venda les localitats.

El festival d’estiu de la Garrotxa ha presentat també el que serà el seu cartell i el disseny gràfic de la cinquena edició, que intenta representar l’esperit del Planestiueja't: natura, proximitat, cultura i qualitat. Durant els propers dies, als perfils oficials del festival a les xarxes, s’aniran publicant tots els dissenys, cartells i novetats que el públic podrà trobar a la cinquena edició. També es posarà en marxa la nova pàgina web.