Denuncien deu granges de producció de foie gras per males pràctiques

L'associació Igualtat Animal critica que no compleixen la normativa vigent

La coordinadora general d'Igualtat Animal, Sharon Núñez, ha assegurat que "la industria del foie gras mata a l'estat espanyol a més d'un milió d'ànecs cada any". A més, ha afirmat que "mentre que els ànecs són animals que tenen una vida de fins a quinze anys, aquestes granges s'encarreguen d'engreixar-los i matar-los en tan sols quatre mesos".

Per la seva part, la portaveu d'Igualtat Animal a Catalunya, Xoxe Gómez, ha recordat que "el debat real no és tracta en qüestionar si les pràctiques de les granges són o no adequades, perquè això ja s'accepta, sinó de preguntar si es continuarà amb aquesta activitat i si s'aplicaran pràctiques ètiques". Països com Alemanya, Luxemburg, Suïssa o Anglaterra ja han canviat el model de producció de foie gras, han destacat.

Igualtat Animal ha elaborat un documental per a denunciar les males pràctiques de les granges. Els membres de l'organització que han participat en aquest vídeo han assegurat que els treballadors dels criadors d'ànecs no tenen cap tipus de problema en assegurar que actuen fora de la llei i que han de fer "el que sigui" per a augmentar la seva producció.

L'organització de drets animals ha denunciat també que les industries de producció de foie gras estan coartant a associacions com la seva i intenten amagar quina és la realitat a les granges d'ànecs. D'aquesta manera han animat a les entitats a que s'uneixin totes a la campanya 'Units contra la repressió'.
 

 
Vídeo polèmic

Els responsables de la coordinadora han editat un vídeo que mostra com tracten als ànecs en diverses granges gironines. Les imatges, molt explícites, ensenyen com són engreixats els animals i després executats mitjançant descàrregues elèctriques o bé essent degollats. Algunes de les explotacions que hi apareixen són Inveraliment (Sant Gregori), Induanec (Bescanó), Can Ruet (El Far d'Empordà), Solés Pagès (Colomers), Ànecs de la Barroca (Sant Aniol de Finestres) i Collverd (Vilamalla).

L'entitat l'ha publicat avui a la seva pàgina de Facebook i ja ha obtingut una gran repercussió.