Un setmanari jueu de Nova York dedica un article al llegat sefardita de Besalú

The Jewish Week assegura que "després d'expulsar els jueus ara es penedeixen i els volen de nou"

L'article, escrit per Hillary Larson, comença mostrant la seva sorpresa després de veure un cartell en hebreu al Museu de les Miniatures i les Microminiatures que es troba al Prat de Sant Pere. L'autora es va sorprendre de trobar en un poble "dominat per l'església catòlica" el cartell i els banys jueus, únics a Espanya.

A partir d'aquí la periodista explica com les autoritats del país han iniciat una campanya de recuperació del llegat sefardita mitjançant la Red de Juderias de España, a través de la unió de diversos municipis catalans i andalusos. Larson assegura que després de l'expulsió dels jueus de la península, el país "va entrar en un espiral de decadència a la seva edat daurada" a nivell cultural i per això les administracions actuals se'n "penedeixen".

El text destaca la restauració de la Sinagoga, el bon estat de conservació de la Miqvé, com també la celebració del "Besalú, Ciutat Jueva". Hillary Larson és coneguda per haver iniciat un estudi sobre els cognoms jueus que s'han mantingut a Catalunya, destacant el de Mateu, present també a Besalú.