Demanen no portar alumnes a l'escola de Sant Esteve de Guialbes pel possible contagi d'una mestra

Dimarts va avisar que tenia febre i està pendent de la PCR

L'escola de Sant Esteve de Guialbes (Pla de l'Estany) ha demanat als pares no portar els fills al centre després que una mestra que havia estat en contacte amb alumnes aquest dilluns va tenir febre, un dels símptomes de la covid-19.

Aquell dia hi havia vuit alumnes de 6è. Ja li han fet la PCR però ara falta saber si és positiu. Des de la direcció del centre asseguren que es van prendre totes les mesures de prevenció marcades pel Departament de Salut i que la decisió s'ha pres des d'inspecció dels serveis territorials.

El seu alcalde, Àlex Terés, ha explicat que en les pròximes hores se sabrà si realment és un cas de covid-19 i ha lamentat que no s'hagin fet PCR a tots els mestres abans de tornar a les escoles per evitar riscos.

La directora del centre, Anna Gay, ha explicat que "estan molt tranquils" perquè es va seguir "de forma estricta" el protocol i en tot moment els vuit alumnes de 6è i els quatre mestres que hi havia dilluns al matí van portar la mascareta, van guardar les distàncies de seguretat i es van rentar les mans amb gel. En aquest sentit, confia que no hi haurà hagut contagis en cas que la professora sospitosa de tenir la covid-19 doni positiu. El resultat de la PCR se sabrà en les pròximes hores.

Durant el dilluns al matí, només van anar a l'escola vuit alumnes i, per complir amb les distàncies, se'ls va separar en dues classes. Dues mestres van estar en contacte amb ells durant les tutories i una d'elles és la que, l'endemà dimarts, va avisar al centre que havia passat mala nit i que havia tingut febre. Se li va aconsellar que anés al CAP on li van fer la PCR.

Segons la directora, Educació els va dir que, per prevenció, s'havia de demanar als pares que aquesta setmana no portessin els alumnes si bé l'escola ha continuat oberta per tasques administratives. També se'ls va dir que ni mestres ni alumnes havien d'aïllar-se perquè s'havia complert el protocol de seguretat i prevenció i també s'havia fet la desinfecció dels espais.

La directora també detalla que, en cas que la prova doni negatiu, els alumnes podran tornar com fins ara a les aules dilluns vinent i, si és positiu, es tancarà el centre i les tutories es continuaran fent de forma telemàtica. "És una situació incerta però estem tranquils; és en aquests moments de veus la importància de fer-ho ben fet malgrat que a vegades costi d'entendre o no agradi a tothom", conclou.

L'alcalde creu que s'haurien d'haver fet tests als mestres abans

Des de l'Ajuntament de Vilademuls creuen que Ensenyament hauria d'haver fet tests als mestres abans de retornar a les aules per evitar riscos. "Al nostre municipi hem passat molt lleu el tema covid-19, tenim una població amb edat avançada i que ens arribi un possible contagi així per una escola de dos o tres setmanes quan fins ara es feia de forma telemàtica ens ho podríem haver evitat", afirma l'alcalde, Àlex Terés.

I afegeix que, havent viscut aquesta situació, entén per què l'alcalde de Bàscara, un municipi veí, es negués a obrir l'escola aquest dilluns. "Ara està tenint molts problemes però, veient el que ens ha passat, penso que potser la decisió encertada potser és la seva", afirma.

Des de l'Ajuntament també han decidit que aquest estiu no hi haurà casals.

Educació diu que s'ha aplicat el protocol

En una atenció a mitjans a Breda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha fet referència a aquest cas quan els periodistes li han preguntat per la situació. Bargalló ha subratllat que s'ha seguit en tot moment el protocol sanitari i que s'ha aplicat com es faria en "tots els casos". "Aquell professorat que prèviament a l'entrada al centre creu que pot tenir qualsevol malaltia, el protocol diu que no vagi al centre i faci proves", ha afirmat. I ha afegit que no es pot fer cap més tipus de valoració a l'espera dels resultats.

Preguntat per la reclamació de l'alcalde d'haver fet PCR als professors abans de tornar a les escoles, el titular d'Educació ha respost tot dient "apliquem els protocols que les autoritats ens diuen".