AfroVibes convoca una nova manifestació antiracista a Salt per aquest diumenge

Diuen voler denunciar les "agressions racistes durant el confinament"

L'entitat saltenca AfroVibes ha convocat pel proper diumenge 7 de juny a les onze del matí una segona manifestació antiracista quan encara no ha passat ni una setmana de la polèmica concentració del dilluns que va acabar amb incidents a Girona.

La nova convocatòria cita els manifestants a la plaça de la Llibertat de Salt i els demana que portin pancartes fetes amb cartró reciclat. El motiu d'aquesta trobada és per a denunciar "les agressions racistes durant el confinament".

Es desmarquen dels violents

L'entitat AfroVibes va dimarts que els aldarulls que es van produir aquest dilluns a la ciutat de Girona van ser després que es desconvoqués la manifestació antiracista que havien organitzat per condemnar la mort de George Floyd als Estats Units.

En un comunicat, els organitzadors van recordar que la marxa organitzada era pels carrers del municipi de Salt i que quan es va arribar a la plaça de l'Ajuntament d'aquest municipi van donar la protesta per finalitzada. Tot i així, van arribar una vintena de persones que van convidar als assistents a dirigir-se a la comissaria de Salt i després van anar a Girona on es van produir danys en vehicles, destrosses al mobiliari i també en contenidors.

Curiosament, en el cartell de la nova manifestació d'aquest diumenge, han escollit una imatge de la protesta davant la comissaria de Salt, acció que suposadament no formava part de les accions programades per AfroVibes.