Els comerciants creuen que caldrà 'picar pedra' per consolidar Figueres com a ciutat turística

Les botigues podran obrir els festius, un anunci que ha cridat l'atenció d'algunes franquícies i emprenedors

El primer diumenge de comerços oberts ha coincidit amb el primer dia de rebaixes. Per això, els comerciants creuen que caldrà esperar a la setmana vinent per comprovar realment quantes botigues opten per obrir els festius, una mesura que no és obligatòria. El president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan, ha demanat prudència i ha assegurat que caldrà treballar de mica en mica. "Necessitarem un temps de campanya perquè la gent es vagi mentalitzant i sàpiga que les botigues i els comerços de Figueres obren els diumenges i els festius ", ha afirmat.

La previsió és que les franquícies i les cadenes facin "de locomotora" i que siguin els comerços que obrin els festius d'estiu. Els comerços petits i familiars preveuen afegir-s'hi a partir de setembre. La dinàmica comercial actual a la ciutat, detalla Rotllan, és que els caps de setmana d'estiu baixi una mica la feina perquè els turistes opten per anar a la costa. La feina els festius puja a partir de setembre, sobretot durant el festival Acústica, que seria quan les altres botigues començarien a obrir.

A més, també esperen que comenci a calar la campanya endegada per l'ajuntament sota l'eslògan 'Figueres més oberta' i que l'obertura dels comerços vaig acompanyada per més activitats culturals que atraguin visitants a la ciutat.

Interessats en Figueres

La possibilitat d'obrir els festius afecta uns 500 establiments situats entre la Rambla, el carrer Muralla, l'avinguda Dalí, el carrer Sant Llàtzer i la plaça de l'Escorxador. El públic potencial per als comerciants va des de Montpeller fins a Barcelona perquè el sud de França són clients habituals de la ciutat. "Convertir Figueres en el centre comercial de referència de la Costa Brava nord", ha afirmat Rotllan.

Amb l'anunci de la possibilitat d'obrir els festius, algunes franquícies, cadenes i emprenedors ja s'han interessat per Figueres. Rotllan ha detallat que des de l'associació ofereixen informació i assessorament de forma gratuïta als emprenedors i que l'Ajuntament de Figueres també ha rebut peticions de tres franquícies. El handicap, però, és que alguns locals del centre són de dimensions reduïdes i costa trobar un espai amb suficients metres quadrats per a les franquícies.

Tot i això, Rotllan precisa que a la ciutat hi ha pocs locals buits i que quan alguna botiga tanca, de seguida n'obre una nova.