L'hospital Santa Caterina posa en marxa la nova àrea d'atenció urgent als pacients sospitosos de covid-19

S'ha pogut recuperar l'activitat habitual a l'hospital de dia d'atenció al pacient quirúrgic

L'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès) posa en marxa la nova àrea assistencial que separa el circuït dels pacients amb sospita de covid-19 que necessiten atenció urgent de la resta dels pacients d'urgències.
La posada en funcionament d'aquesta unitat d'hospitalització ha permès que aquest dimarts l'hospital de dia mèdic-quirúrgic del centre recuperi la seva activitat habitual. La nova àrea, que amb anterioritat a la pandèmia acollia diferents serveis de suport a l'activitat i la consulta de les proves de glicèmia a les dones embarassades, ha quedat dividida en dues zones, una per a pacients estables, amb vint llits, i una altra per a pacients derivats d'urgències.
 
Aquesta última àrea d'atenció al pacient urgent disposa d'una zona polivalent amb cinc llits per a pacients amb necessitat de ventilació mecànica no invasiva, dues habitacions de boxs per a les urgències pediàtriques i d'adults amb covid-19 i una zona de butaques per a diferents tractaments, a més d'un espai de consulta per a les visites.
 
La setmana passada es van traslladar a la nova àrea assistencial set pacients amb covid-19 que encara acollia l'hospital de dia, on els darrers dies s'han dut a terme els treballs de neteja i desinfecció. Aquest dimarts, el dispositiu reprèn l'activitat habitual d'atenció al pacient quirúrgic que no necessita d'ingrés (cirurgia major ambulatòria), així com de la resta de tractaments oncohematològics i les proves i controls propis del servei (seguiment de les endoscòpies, infiltracions o proves d’al·lèrgia, entre altres). També s'ha incorporat l'equip de professionals del dispositiu que durant el moment àlgid de la pandèmia ha donat suport a les diferents serveis per a l'atenció del malalt amb covid-19.
 
La consulta on es realitzen les proves de glicèmia es trasllada ara a la unitat d'hospitalització A de l'hospital.

Rehabilitació cardíaca als jardins del parc hospitalari

Avui també retornen a l'activitat presencial els seixanta pacients del programa de rehabilitació cardíaca de l'hospital Santa Caterina, i ho fan amb les bicicletes d'entrenament ubicades a tres espais diferenciats: els jardins del Parc Hospitalari Martí i Julià, la mateixa unitat ubicada al Centre Sociosanitari la República, i alguns dels patis interiors de l'hospital Santa Caterina, per complir amb les mesures de seguretat establertes.
 
Els pacients recuperen així l'activitat com a continuació de l'atenció que han rebut durant el confinament en fase 0, amb vídeos d'entrenament de força per diferents vies com WhatsApp, videoconferència per a les activitats dinàmiques de grup i consulta telefònica per a les visites de nutrició i psicologia. Un cop en fase 1 van estratificar els pacients segons l'afectació de malaltia respiratòria i van incorporar a l'activitat presencial els usuaris de baix risc.
 
Segons l'activitat registrada aquest dimarts al matí, en aquest moments hi ha 43 pacients ingressats amb covid-19 i sis amb sospita. Un dels pacients es troba a l'UCI i un altre en seguiment d'hospitalització domiciliària.