Els Mossos investiguen els aldarulls en la manifestació antiracista de Salt i Girona

Van assaltar un supermercat, malmetre vehicles i els jutjats

La concentració de mig miler de persones que va tenir lloc ahir a Salt (Gironès) i la posterior manifestació pels carrers de Girona per protestar per la mort de George Floyd a mans de la policia de Minneapolis als Estats Units es va convertir en un focus d'incidents.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal de localitzar les persones que van causar danys en vehicles, edificis i mobiliari urbà i que fins i tot van assaltar un supermercat d'on van robar diversos productes, com ara fruita per llançar-la contra la policia.

En concret els agents estan recollint informació amb el visionat de les nombroses imatges que hi ha per les xarxes socials d'aquesta protesta així com la declaració de testimonis. També s'estan recopilant denúncies dels afectats, com els responsables del supermercat assaltat. Malgrat l'inici pacífic de la protesta, la manifestació va desembocar en disturbis quan els manifestants es van anar desplaçant pel centre de Girona on van proferir càntics contra la policia, com davant la porta dels jutjats de la localitat que també van resultar malmesos.

Va ser cap al final de la protesta quan van començar els llançaments d'objectes com pedres a les furgonetes de Mossos i també es van trencar alguns vidres de cotxes, dels jutjats o d'entitats bancàries. També es van llançar contenidors per impedir el pas de vehicles policials i se'n va cremar algun.