87 platges i 24 ports catalans ja poden hissar la Bandera Blava

Recoder destaca que rebre 4 banderes més que l'any passat demostra "la qualitat" de la costa de Catalunya

El litoral català ha rebut aquest any 111 banderes blaves, quatre més que l'any passat. El conseller, Lluís Recoder, ha assegurat que és per la feina "constant" tant dels municipis com dels ports i clubs nàutics per complir amb tots els requisits de qualitat ambiental. Segons Recoder, aquests guardons no només són "un orgull" sinó que són un factor més per atraure turisme de qualitat. "La Bandera Blava avala la netedat de l'entorn, la cura de l'aigua i certifica que la instal·lació compleix tots els requisits de qualitat ambiental", ha detallat el conseller.

El Govern ha entregat els guardons als representants de les 87 platges i dels 24 ports i clubs nàutics distingides en un acte al Club Nàutic de L'Escala, un dels guardonats. Recoder ha especificat que encara que hi hagi més banderes blaves al litoral català que l'any passat, hi ha hagut alguns indrets que l'han perdut. "Sabem per què i tenim molt identificada la causa, cal treballar per recuperar-la", ha asseverat.

Un dels factors clau per rebre la Bandera Blava, ha detallat Recoder, és la qualitat de l'aigua. Per això, tot i que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha hagut de deixar de retirar deixalles del litoral perquè no tenien disponibilitat de pressupost, creu que "per sort no es nota". Segons Recoder, la clau és que la millora de la gestió dels residus al país ha fet que arribin molt pocs sòlids a l'aigua. "Era una necessitat molt clara fa deu anys, però potser ara no", ha afirmat.

El conseller ha remarcat que les millores en el sistemes de sanejament, el tancament d'abocadors i l'adequació de diverses rieres, lligat a la millora dels accessos de les platges, la informació i altres facilitats, han permès que les platges catalanes estiguin en un bon estat qualitatiu.