El rebuig per la mort de George Floyd arriba als carrers de Salt

Es van generar destrosses en vehicles, comerços i els jutjats

[ACTUALITZAT 2/06 08:00h] Unes 500 persones s'han concentrat pels voltants de les set de la tarda d'avui davant la comissaria de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra de Salt (Gironès) en relació a l'onada de protestes que s'estan celebrant a nivell mundial per la mort del nord-americà George Floyd a mans de la policia de Minneapolis.

Els manifestants, que han arribat després de transcórrer per diversos carrers de la ciutat i concentrar-se davant de l'Ajuntament, cridaven consignes com ara "no puc respirar" o "prou d'abusos policials". Després d'aturar-se davant el cordó policial, s'han mantingut llençant més consignes i quinze minuts més tard han reemprés la marxa en direcció a Girona.

Els joves havien fet la convocatòria a través de la xarxa social Instagram compartint històries sobre la trobada que avui ha tingut lloc.

Segons fonts policials, hi ha hagut llançaments d'objectes i tres vehicles han patit danys, un d'ells dels Mossos d'Esquadra per l'impacte d'una pedra, un turisme i un autobús. La manifestació s'ha desplaçat des de Salt fins a Girona. També s'han produït desperfectes en un supermercat, un restaurant de menjar ràpid, els jutjats i una entitat bancària.

Manifestacions a tot Europa

El que avui ha tingut lloc es va iniciar aquest cap de setmana en diverses capitals europees. A Berlín hi va haver ahir manifestacions per segon dia consecutiu, concretament al multiètnic barri de Neukölln, on al voltant d'un miler de persones es van congregar per exigir Justícia per a George Floyd. Els manifestants portaven el seu retrat i cartells denunciant la brutalitat policial contra la població negra.

La convocatòria es va produir a través de les xarxes socials, i en tots dos casos van transcórrer sense incidents. Aquest dissabte unes dues mil persones es van concentrar davant l'Ambaixada dels EUA a Berlín. Els concentrats portaven cartells en denúncia d'aquest nou cas de violència policial sobre un afroamericà. Segons la policia, es van respectar les normes de distanciament social imposades pel coronavirus.

A Londres (Regne Unit), milers de persones es van manifestar aquest diumenge per protestar per la mort de Floyd, que ha desencadenat disturbis racials a Estats Units. Van passar davant el palau de Westminster, seu de Parlament, i es van concentrar finalment als voltants de l'Ambaixada dels Estats Units a Londres.