La calor deixa temperatures properes als 40 graus

Protecció Civil manté activada l'alerta del Procicat davant les altes temperatures, que es poden allargar fins el cap de setmana

A les comarques gironines, també s'han registrat valors força elevats, per sobre els 35 graus, com el cas d'Olot, on s'ha arribat els 36,1 graus, els 35,8 d'Anglès (Selva) i els 35,1 de Girona i Banyoles (Pla de l'Estany). D'altra banda, a Gurb (Osona) s'han assolit els 36,1 graus , a Artés (Bages) 37,3 graus, a Das (Cerdanya), 32,8 graus i a Sort 34 graus.

Aquest dijous, la Direcció General de Protecció Civil mantenia activada la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que apunten a una intensificació de el calor fins al cap de setmana. En l'àmbit sanitari, Salut Pública manté també activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la Salut i es recomana evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure durant les hores centrals i de major insolació, hidratar-se correctament i tenir especial cura dels nadons i la gent gran.

Avui, les comarques més afectades per aquest augment significatiu de les temperatures són les de l'extrem sud i nord-est de Catalunya: Alt Empordà, Anoia, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Garrigues, Gironès, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Pla de l'Estany, Segarra, Segrià, Solsonès, Urgell, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Ebre, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrotxa, Montsià, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Selva, Terra Alta i Vall d'Aran.