Navarro veu lògic l'augment d'independentistes davant la crisi que es pateix

El primer secretari del PSC destaca que l'enquesta del CEO demostra que PP i CiU s'estan "desgastant"

Segons la segona onada del Baròmetre d'Opinió Pública del CEO, realitzat entre el 4 i el 18 de juny, l'estat independent seria la primera opció que escollirien els catalans com a fórmula per a Catalunya. Amb un 34%, és la primera vegada en la història del CEO que guanya aquesta opció, amb cinc punts més respecte al baròmetre del febrer. En un any i mig, l'Estat propi ha pujat 9,5 punts, i gairebé s'ha triplicat en comparació amb el juny del 2006, inici de la sèrie històrica

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assenyalat que es tracta d'un resultat "relativament lògic en un moment de crisi important com el que vivim". A més, Navarro també ha posat de manifest que cada vegada que el Partit Popular ocupa el Govern a Madrid, "els nivells de petició d'independència a Catalunya pugen". I ha afegit que potser és perquè els catalans "amb el PP se senten especialment agredits". En aquest sentit, ha ressaltat que "és el Partit Popular qui vol recentralitzar l'Estat i no el PSOE, amb qui tenim molt bones relacions".

Per Navarro, el baròmetre del CEO demostra que el govern de CiU i del PP s'estan "desgastant" perquè els ciutadans "no estan conformes amb les polítiques d'austeritat que estan duent a terme. Pel que fa al PSC, Pere Navarro ha argumentat que el seu partit es manté, "però no aprofita la caiguda dels altres perquè encara hi ha ciutadans que ens consideren culpables de la crisi". Per combatre això, el secretari general dels socialistes apunta que el que cal fer és "recuperar la credibilitat perquè la societat pugui veure el PSC com un alternativa de govern".

De totes maneres, el líder dels socialistes ha assenyalat que allò que més preocupant sobre el baròmetre és que el 50% de la població digui que no té cap confiança en els polítics en general per resoldre la situació de crisi i per resoldre el greu problema de l'atur. Segons Navarro, "això hauria de fer pensar el Govern de la Generalitat i hauríem d'arribar tots plegats a grans acords en qüestions com la pobresa, l'atur juvenil o l'impuls a les empreses perquè puguin tirar endavant i sortir de la crisi". Segons el líder socialista, "cal que donem la imatge d'unitat que avui dia necessitem i que el poble ens està demanant".

Navarro reclama respostes "clares" per part del Govern sobre la qüestió de la llengua

En relació a la darrera sentència del Tribunal Suprem que anul·la la immersió lingüística al segon cicle d'educació infantil, Navarro ha assenyalat que els catalans "necessiten" un Govern "que doni respostes clares". El líder dels socialistes catalans ha assenyalat que el seu partit creu que el model d'immersió lingüística a Catalunya és un model "d'èxit" que "s'ha de defensar perquè és vàlid".

Tot i que Navarro mostra "tot el meu respecte" per les sentencies judicials, ha afegit que "cal que les instàncies del govern defensin un model de societat i d'escola que ens ha permès que el país sigui com és: cohesionat des d'un punt de vista social i des del punt de vista de la llengua".

El líder dels socialistes catalans descarta cap front comú entre PSOE i PP contra el pacte fiscal

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va alertar aquest dimarts que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'havia ofert al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per "barrar el pas" conjuntament al pacte fiscal. Preguntat per aquesta qüestió, Navarro ha contestat que "potser caldrà preguntar-li a Homs perquè sembla que té més informació que no pas jo". En qualsevol cas, el líder dels socialistes catalans ha desmentit la informació i ha assenyalat que "no hi ha cap front comú".

Pere Navarro ha fet aquestes declaracions aquest dimecres en el marc del Consell de Federació del PSC de les Comarques Gironines que s'ha celebrat a Santa Coloma de Farners.