Es gasta els diners en prostitutes i simula un robatori per cobrar l'assegurança

Els Mossos d'Esquadra de Roses imputen quatre persones en només un mes per haver simulat robatoris i atracaments

En només 30 dies, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses (Alt Empordà) han aconseguit desemmascarar cinc persones -dos homes i tres dones- que s'havien inventat que les havien atracat o robat. Tots els casos es van detectar entre els dies 14 de maig i 13 de juny.

El primer -i el més enrevessat- va tenir lloc el 21 de maig. Aquell dia, un home alemany va anar fins a la comissaria de Roses per interposar una denúncia de robatori. El turista va explicar que estava passant les vacances en un apartament de la urbanització d'Empuriabrava. L'home va dir als agents que, mentre dormia, uns lladres havien entrat a l'habitatge.

L'alemany va precisar que només se li van endur 60 euros en efectiu i una targeta bancària, amb la qual després s'havien fet diversos moviments. Els mossos van començar a investigar el cas i, després de fer diverses gestions, a qui van acabar imputant va ser al mateix turista.

I és que, segons van descobrir els agents, l'home s'havia inventat tot allò per amagar que s'havia gastat diners en un prostíbul de la zona. A més, mitjançant la denúncia, l'alemany també pretenia engalipar la seva asseguradora perquè li retornés els imports que, ell mateix, s'havia gastat.

Pocs dies després, els agents també es van haver d'enfrontar a un altre cas de robatori d'una targeta. El 7 de juny, una dona va entrar a la comissaria i va denunciar que li havien robat la bossa de mà. Segons deia, a dins hi tenia una targeta, amb la qual s'havien fet compres a tres botigues de Roses.

Els agents, però, en van tenir prou amb comprovar qui havia anar a comprar per lligar caps. I és que, en tots tres casos, la denunciant era qui havia entrat a les botigues. Per això, la van imputar per un delicte de simulació de delicte.

Mal aconsellat per la dependenta

Els dos darrers casos fan referència a dos suposats robatoris de telèfons mòbils. El primer va tenir lloc a finals de maig, quan una dona de mitjana edat va denunciar que, mentre caminava per un carreró de Santa Margarida, dos joves que anaven amb moto la van assaltar i li havien robat el telèfon mòbil.

Els agents van activar diverses patrulles per intentar buscar els autors. Però al final, no els van trobar. De fet, no existien. I és que, com van poder comprovar, la dona s'ho havia inventat tot perquè havia perdut el mòbil i, amb la denúncia, pretenia que la companyia li'n donés un de nou de franc.

El darrer cas va tenir lloc el 13 de juny. Aquí, van acabar imputats un home i la dependenta d'una botiga de telefonia. A primera hora del matí, l'home va anar a comissaria per denunciar que un desconegut l'havia assaltat mentre caminava per un carrer de Roses i li havia robat un mòbil de tercera generació.

Novament, però, aquesta versió era mentida. En realitat, el què havia passat era que l'home havia perdut el seu mòbil i que havia optat per denunciar-ho en fals, aconsellat per l'empleada de la botiga de telèfons, per veure si així en treu un de nou totalment gratis. Per això, els agents van denunciar l'home per simulació de delicte i també, com a inductora, la dependenta.