Ferran Adrià aposta per l'Eurovegas a Barcelona i s'ofereix com assessor de restauració

El cuiner adverteix que ha de ser "un projecte de qualitat i únic al món" i que si no és així no en prendrà part

"Eurovegas serà un projecte de qualitat i únic al món, si no ho és, no es farà. I jo seria el primer en no voler-lo si no fos de qualitat". Així de contundent s'ha expressat el cuiner Ferran Adrià aquest dimecres sobre el debat a l'entorn de si el projecte del magnat dels casinos Sheldon Adelson s'ha de construir a Catalunya o no.

Adrià aposta perquè sí que es faci a Barcelona i explica que si acaba reeixint, i si té la qualitat que demanda, en farà d'assessor de restauració "de manera altruïsta" al costat de molts altres cuiners de prestigi. Vol que el projecte sigui únic al món i que incorpori un centre de formació permanent perquè hi hagi els millors cuiners, sense barrejar-hi, però, el Bulli Foundation, que continuarà a Roses.

"La nostra obligació és ajudar el país" en un moment de forta crisi com l'actual. I aquest, ha dit, és l'únic interès que el mou a l'entorn de la qüestió.

Adrià ha aprofitat per destacar que la imatge que es té del complex "no és la que és". En aquest sentit ha explicat que empreses com Google, Microsoft o altres monstres de Silicon Valley fan les seves convencions a Las Vegas.

Majoritàriament, ha dit, és un centre de convencions, que genera un 25% de la facturació en concepte de restauració i un 18% pel joc. "Hi van moltes famílies", ha afegit, i ha explicat que en un país com Catalunya, el 12% del Producte Interior Brut del qual es genera a l'entorn del turisme, cal "continuar així, i això només s'aconsegueix amb projectes nous".