Detingut un piròman de 64 anys que va cremar 20 contenidors a Girona per un import de 17.337 euros

L'home va ser enxampat manipulant un fanal per produir guspires i crear nous incendis

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 25 de maig un home de 64 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor dels delictes de desordres públics, atemptat als agents de l’autoritat i danys.

Els fets van ocórrer el passat dia 25 de maig a l’avinguda de França de Girona on, cap a les 9 del matí els mossos van ser alertats que un home havia manipulat el cablejat de les faroles d’un aparcament.

Quan els agents van arribar van veure com el cablejat estava manipulat i podrien produir-se guspires per iniciar un incendi. Els mossos van iniciar una investigació per tal de localitzar l’autor de la bretolada.

Després de fer diverses indagacions van identificar en un immoble de l’avinguda de França, un home que coincidia plenament amb la descripció que els mossos tenien. Després d’identificar-lo els agents van abandonar l’edifici.

Poca estona més tard els mossos van ser alertats que hi havia un artefacte casolà en una zona de les ribes del Ter, al barri de Fontajau. Diversos testimonis van donar la descripció del mateix home, com la persona que hauria deixat l’artefacte incendiari.

Poca estona més tard els agents van tornar a identificar l’home, el qual va manifestar que volia cremar Girona. A més, a l’home, que va agredir a un dels agents que l’identificaven també se li van obrir diligències per atemptat als agents de l’autoritat.

Posteriorment, els agents van investigar l’home per un delicte de danys per la crema d’uns 20 contenidors durant la primera quinzena de maig a Girona i que tindrien un valor de 17.557 euros.

El detingut, que te antecedents, va passar a el dia 27 a disposició del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.