Els Bombers reben 851 avisos la nit de Sant Joan i el telèfon d'emergències 112 gairebé 1.200

Un incendi d'habitatge a Girona causa dos ferits lleus, que han estat evacuats a l'Hospital Trueta

Aquest matí s'ha produït un accident de trànsit a Vallromanes, al Vallès Oriental, on una dona de 45 anys ha mort en estimbar-se amb el seu cotxe a la riera del poble. Tres dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

A Prats i Sansor, a la Cerdanya, els Bombers també van haver de treballar per sufocar un incendi que va destruir tres quartes parts d'un cobert adossat a una casa de pagès d'una sola planta, ubicada al peu de la carretera LP-4033. El foc, les causes del qual no s'han determinat, també va afectar la teulada del cobert, feta de fusta i uralita. L'avís de l'incendi es va donar poc després de dos quarts de dues de la matinada i hi van treballar set dotacions dels Bombers, que el van tenir totalment extingit por abans de les cinc de la matinada. Cap persona va resultar ferida com a conseqüència del foc, que en cap cas va afectar la casa annexa. També a Manlleu es va cremar parcialment un pis a causa de l'efecte d'un petard. Els fets van posar poc abans de mitja nit i el foc va crema una pila de cartrons, estris i una persiana en un habitació i, com a conseqüència, dues persones van haver de ser ateses al mateix lloc per inhalació de fum.

A Barcelona ciutat, la revetlla ha deixat dos incendis forestals un a la carretera d'Horta a Cerdanyola, a Torre Baró, que es va iniciar a dos quarts de tres de la matinada, i un altre a la carretera Alta de Roquetes amb carrer Aiguablava, a Collserola, que es va produir poc després de tres quarts de quatre de la matinada. Els dos ja han estat controlats i els Bombers de Barcelona remullen aquest matí les dues zones afectades.

Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil ha informat que el telèfon d'emergències 112 ha atès 1.194 trucades relacionades amb urgències derivades de la revetlla per petits focs forestals, focs en mobiliari urbà, per incivisme i seguretat ciutadana.