Les treballadores sexuals surten de la quarantena a Suïssa

El desconfinament genera incertesa entre les professionals del sexe

Amb el mapa de fases a Espanya entre la Fase 1 i 2 i, per tant, la progressiva obertura de negocis i reactivació dels diferents sectors, es comença a entreveure llum a la fi del túnel. No obstant això, una de les activitats que continua plena d'incertesa és la prostitució causa del seu estatus de al·legal al no estar regulada, el que no impedeix que resulti un mal de cap degut al volum del sexe de pagament.

A Suïssa, on la prostitució és legal, els polítics han afirmat que les treballadores sexuals podran reprendre l'activitat al juny, de fet, abans que els esports que impliquen contacte físic. Davant la imminent tornada a la feina, l'associació que representa a les treballadores sexuals ha publicat un manual de seguretat per prevenir i evitar el contagi.

Un manual de seguretat per a prostitutes

L'objectiu del manual està enfocat a prevenir i evitar que es donin contagis però també al control. En termes de salut i de prevenció, en el manual s'aconsella canviar els llençols dels llits i ventilar l'habitació com a mínim 15 minuts després de cada client, així com la utilització de desinfectants i de guants abans i després del servei.

Durant la pràctica sexual, el manual estableix com a obligatori l'ús de preservatius i desaconsella els petons entre la escort i el client. A més, suggereix dues postures per a les relacions sexuals que redueixen el risc de contagi, el "gosset" i "cowgirl invertit", encara que pot ser qualsevol mentre eviti que la noia i el client estiguin cara a cara.

Però no només són importants la prevenció i les bones pràctiques per evitar contagis, ja que mantenir cert control per fer un seguiment de possibles contagiats sembla primordial. D'aquesta manera, davant la possibilitat que es detecti algun contagi de covid-19, les noies hauran de guardar les dades de client durant al menys quatre setmanes, el que permetria un rastreig en cas de positius per coronavirus.

A Espanya s'estima al voltant de 600.000 treballadores sexuals, de les quals unes 100.000 són independents i s'anuncien a la xarxa. La majoria de les noies han cessat la seva activitat durant el confinament o han buscat alternatives segures com les vídeotrucades, complint les restriccions imposades per l'estat d'alarma. No obstant això preocupen les que han continuat exercint i aquelles que no poden seguir parades, per motius de salut però també econòmics.