Figueres tomba la moció del PP que demanava que l'Ajuntament denunciés als immigrants irregulars

Un grup de ciutadans s'han manifestat al plenari en contra del portaveu popular

'Tots som persones - contra el racisme i la xenofòbia'. Aquest era el lema que s'ha pogut llegir aquest vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Figueres quan una vintena de ciutadans convocats pel Grup d'Empordaneses i Empordanesos per la Solidaritat (GEES) han mostrat la seva repulsa a la moció presentada pel Partit Popular (PP) de Figueres en el transcurs del ple municipal. La moció en qüestió demanava a l'Ajuntament que col·labori amb les forces policials i procedeixi a denunciar als immigrants en situació irregular residents al municipi. El portaveu dels populars, Diego Borrego, s'ha mostrat 'insultat' per les pancartes i no ha volgut iniciar la seva intervenció fins que aquests han estat retirades de la vista del regidor.

Borrego ha assegurat que era necessari aplicar la llei d'estrangeria i ha afegit que 'la immigració no és dolenta, però cal lluitar contra la irregular'. En aquest sentit el popular ha defensat els contractes en origen i ha criticat que Espanya és un dels països de la Unió Europea 'on és més fàcil entrar-hi, ja sigui per terra o mar'. El vicealcalde de Figueres, Francesc Canet (ERC), ha qualificat la moció 'd'oportunisme polític' en un 'moment molt delicat per la societat' i ha afirmat que 'ara no seria el millor moment per a debatre-la'. El republicà, que ha confessat que la moció popular tenia 'tuf electoralista', 'posa en perill la convivència i la cohesió social de la ciutat que actualment compta amb més de 90 nacionalitats residents al municipi'. En aquest sentit, Canet ha dit que l'obligació del consistori és empadronar a tots aquells ciutadans que presentin una identitat i un domicili, apuntant que no és competència de l'Ajuntament denunciar els immigrants en situació irregular.

Borrego ha rematat la seva intervenció anunciant que 'amb tota seguretat' la seva moció seria votada en contra pels 19 regidors, però que 'molts d'ells segurament votarien a favor'. Finalment el popular ha lamentat ser titllat de 'racista i xenòfog' pel simple fet de 'dir alguna cosa que surt mínimament del que és políticament correcte'.

Finalment la moció ha estat rebutjada pels vots en contra de CiU, ERC i PSC.