El Centre Cultural La Mercè de Girona reobrirà dimarts vinent

Ho farà amb l'exposició 'El paisatge que m'habita' de l'artista Guerrero Medina

El Centre Cultural la Mercè de Girona tornarà a obrir les seves portes després d'onze setmanes tancat per la crisi del coronavirus. Ho farà amb l'exposició del pintor expressionista andalús Guerrero Medina, 'El paisatge que m'habita'.
Es tracta d'una mostra organitzada conjuntament entre el centre i la Fundació Vila Casas i que estava prevista inicialment pels mesos de març i abril, però que la pandèmia va obligar a suspendre. D'aquesta manera, la Mercè torna a recuperar la seva activitat. L'exposició forma part del programa 'Itiner’Art' i presenta una selecció de pintures de gran format entorn del gènere del paisatge. La comissària de la mostra és la directora de projectes externs de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro.
 
La comissària destaca "la vibració del traç sotmesa a la vel·leïtat del color i la mirada del pintor es fon en l'instant precís on el gest empresona la vida", que es desprèn en les peces de Medina. "El paisatge esdevé la concepció d'un hàbitat on les emocions i les sensacions tenyeixen d'experiència el llenç", assenyala Chocarro.

'El paisatge que m'habita' és juntament amb 'El meu compromís', una exposició monogràfica que enguany dedica la Fundació Vila Casas al pintor i que es podrà visitar fins al 31 de juliol als Espais Volart, dues propostes que es complementen per oferir una visió exhaustiva de la trajectòria de l'artista.

El Centre Cultural la Mercè només permetrà un 30 % del seu aforament i s'obligarà a respectar sempre les distàncies de seguretat i les mesures d'higiene per tal de garantir la seguretat dels usuaris. Es disposarà de gel hidroalcohòlic a l'entrada del centre. L'horari de visita de l'exposició es modifica i serà, de dilluns a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h.