Cornellà del Terri prohibeix el bany a rius i gorgs per la brutícia dels visitants

Denuncien un grup de joves per saltar-se el confinament

L'Ajuntament de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) ha prohibit el bany i el contacte amb l'aigua de rius, gorgues i rieres del municipi per la covid-19. El ban es va publicar ahir dijous després de detectar actituds incíviques a la Gorga Blava.
Segons ha explicat l'alcalde, Salvador Coll, en els últims dies hi ha hagut concentracions de persones, sobretot joves, "com si fos un aplec". S'hi han reunit per fer 'botellón' i han deixat brutícia com vidres trencats, plàstics, guants i ampolles. El 7 de maig els Mossos d'Esquadra van denunciar un grup de menors i joves d'entre 20 i 30 anys en aquest indret per saltar-se el confinament (eren de Porqueres i Banyoles) i no respectar les distàncies de seguretat.
 
"Estem dolguts perquè la natura havia recuperat el terreny aquests mesos de confinament i des de feia un temps s'havia fet un treball de neteja i adequació dels rius i espais naturals al municipi", afirma l'alcalde tot lamentant aquests últims episodis d'incivisme.
 
Durant l'estat d'alarma ja s'estaven plantejant què fer amb el tema de rius i rieres i admet que l'incivisme a la Gorga Blava ho ha precipitat. Ja s'han penjat cartells de prohibit accedir-hi i a partir d'ara només es podrà passejar pels entorns però no banyar-s'hi ni parar-se a fer pícnics. Està previst que els Mossos d'Esquadra patrullin la zona per comprovar que es compleixen les normes.
 
Arran del confinament i la prohibició de bany en punts de municipis veïns com la Caseta de fusta de l'Estany de Banyoles, havien detectat algunes persones que aprofitaven per banyar-se en recs i rius del municipi. Ara, però, l'Ajuntament ha publicat un ban on es prohibeix el bany i el contacte amb l'aigua de rius, gorgues i rieres en tot el municipi. "Hem vist gent que es banyava a la cascada de Borgonyà i en punts del riu Terri, Matamors o la riera de Codines.
 
Des de l'Ajuntament demanen "precaució" i "seny" a la població i mantenir les normes de seguretat i civisme.