Palafrugell regularà l'accés a les platges amb agents cívics i una app informarà de l'ocupació

Deixaran sota la responsabilitat dels banyistes que mantinguin la distància de seguretat

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà), ha informat avui de les mesures que prendrà a les seves platges a partir de la fase 3 i sobretot un cop entrada a la nova normalitat a principis del mes de juliol.

L'objectiu és regular l'accés a les platges i cales mitjançant agents cívics que portaran un recompte del nombre de banyistes que hi ha a la sorra. Per tal de conèixer en quin punt de capacitat es troben totes i cada una d'elles s'instal·laran panells a les entrades com també es farà ús d'una APP per a telèfons mòbils que informarà en temps real de si hi ha espai o no. Des del consistori s'ha ideat un codi de colors on el verd significa que aquesta es troba pràcticament buida, taronja quan comença a estar plena i vermell quan ja no hi ha lloc i es prohibeix l'entrada.

L'alcalde de municipi, Josep Piferrer, ha assegurat que encara no s'ha calculat exactament quina és la capacitat de totes i cada una de les platges perquè desconeixen quina és la distància final que caldrà respectar entre banyistes, però ha posat d'exemple Canadell on amb una separació de 8 metres entre persones s'hi podrien encabir 800 usuaris. En tot cas, la distància de seguretat es deixa en mans de cada individu i no es senyalitzaran les parcel·les a la sorra, sinó que es dibuixarà un plànol a l'entrada de cada una de les platges.

Piferrer també ha detallat que es dissenyarà un accés directe a l'aigua mitjançant una zona delimitada a aquest efecte perquè tothom es pugui banyar o accedir fins a les barques que tenen amarrades en cas que la platja es trobi a la seva màxima capacitat.

En total el consistori ha creat 14 llocs de treball per a la contractació dels agents cívics que hauran de controlar l'accés amb un horari comprès entre les deu del matí i les sis de la tarda. Aquests no començaran a estar actius fins el 22 de juny, moment en que s'iniciarà un període de prova fins l'entrada a la nova normalitat on es preveu que arribin el màxim de banyistes procedents de la resta de regions sanitàries. El mateix passarà amb la APP per a smartphones.