Adif ajorna les obres d'adequació del tercer carril en els trams metàl·lics dels rius Fluvià i Ter

Els treballs es reprendran d'aquí a una setmana i produiran retards de fins a 20 minuts

A partir del cap de setmana del 12 i 13 de juny, però, els usuaris veuran augmentat en 20 minuts el temps de viatge a causa dels treballs en aquest tram ja que els trens només podran circular per via única entre Sant Miquel de Fluvià i Flaçà. Les obres i els retards també es produiran els caps de setmana del 3 i 4 de juliol, 10 i 11 i 17 i 18 del mateix mes.

L'avanç de les actuacions en aquests trams metàl·lics ha permès concloure les operacions de reforçament de les estructures per adequar-les als paràmetres que requereix el tercer carril, consistents en la col·locació d'un travesser que suporta i reparteix la càrrega de les circulacions d'ample internacional.

Els treballs es completaran amb la modernització de la superestructura, mitjançant la instal·lació en el pont sobre el riu Fluvià, de 163 metres de longitud, de 270 travesses; i en el tram metàl·lic del riu Ter, de 304 metres, de 506 travesses, a més de noves subjeccions per a la instal·lació del tercer carril i 935 metres de contracarril.

En el marc d'aquest projecte, ja s'ha instal·lat el tercer carril en aproximadament 20 quilòmetres dels 41 que té de longitud total el tram Girona-Figueres. Paral·lelament, s'estan executant actuacions d'obra civil, com edificis tècnics i canalitzacions per a les instal·lacions de seguretat i comunicacions, i s'està portant a terme l'estesa de cablejat.