El jutjat de Figueres cita a declarar el professor de la Salle acusat de pedofília

Serà la primera vegada que el tutor de 6è de Primària respondrà davant el jutge

La investigació sobre una suposada xarxa de distribució de pornografia infantil havia arribat a mans del jutjat de Burgos, que era qui s'encarregava del cas. Finalment, l'afer ha passat al jutjat de Figueres que s'ha declarat competent per jutjar-lo i ja ha citat a declarar el mestre de la Salle que suposadament enganyava menors a través d'Internet i els feia despullar davant la webcam. La cita serà el 17 de juny quan, per primer vegada, Josep R. M. donarà explicacions davant el jutge sobre els càrrecs pels quals l'ha investigat la policia estatal.

L'advocat de l'AMPA, Carles Monguilod, ha explicat que havien sol·licitat que el cas el jutgessin des de Figueres perquè es tracta d'un 'cas puntual i aïllat' i que no forma part de cap xarxa de pedofília. Si no hagués estat així, Monguilod ha exposat que el cas fins i tot podria haver acabat a l'Audiència Nacional. 'S'hauria magnificat', ha assegurat el lletrat que desvincula el cas del mestre de la Salle de suposades xarxes mafioses organitzades arreu de l'Estat i també sosté que no té cap vinculació amb l'activitat acadèmica a l'escola.

Detingut per pedofília

La policia estatal va detenir el mestre el passat 9 de març perquè hauria enganyat menors perquè es despullessin davant la webcam. Tot i la detenció, Josep R. M. va continuar donant classes quinze dies més fins que la notícia es va donar a conèixer i llavors es va fer fonedís. Carles Monguilod ha assegurat que encara que desaparegués del seu domicili, tot fa pensar que no faltarà a la citació que li ha fet el jutjat de Figueres per declarar davant del jutge.

L'home, que es feia passar per un adolescent a Internet, utilitzava dos pseudònims depenent de si es comunicava amb un noi o amb una noia. Després que l'arrestessin a casa seva, va admetre els fets. Ara, caldrà veure si ratifica la versió en la seva declaració en seu judicial.

El cas del suposat professor pedòfil també va acabar amb la cessió del director de la Salle de Figueres, Salvador Balart, a qui els pares acusaven d'encobriment perquè no es creien que no estigués al cas de la detenció i sostenien que havia mantingut el professor en el càrrec quinze dies més tot i saber les greus imputacions que la policia li feia.