Els habitatges propers a l'Aeroport poden demanar a Aena que insonoritzi les seves cases

L'ens ja ha rebut 25 sol·licituds de domicilis d'Aiguaviva, Vilablareix i Vilobí d'Onyar

Després de rebre les sol·licituds, el pròxim pas és fer una mesura acústica als mateixos habitatges per determinar les necessitats concretes d'aïllament acústic. Si comproven que la insonorització és necessària, els interessats hauran d'aportar el projecte i el pressupost d'aïllament.

Aena recorda que totes les accions pretenen aconseguir que a l'interior de les edificacions es compleixin els objectius de qualitat acústica pel soroll aplicables a l'espai interior habitable, tal com preveu la llei. De la mateix manera, els propietaris no han de agar res perquè les despeses corresponen íntegrament a Aena Aeropuerts en compliment de la resolució del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Els veïns afectats podran fer aquestes actuacions amb les empreses que ells seleccionin si acrediten prèviament la seva solvència tècnica.

Els ajuntaments han col·laborat amb Aena a l'hora de fer els censos dels seus municipis que indiquen quins són els immobles que estan inclosos a la petjada acústica associada al Pla d'Aillament Acústic (PAA). El cens actual és de 215; 101 corresponen al municipi d'Aiguaviva, 24 a Vilablareix i 90 Vilobí d'Onyar.