Neix l'Acustiqueta, el germà petit del festival Acústica de Figueres

El festival programa actuacions de grups que han preparat espectacles especials destinats al públic infantil

Després de deu anys programant concerts en format especial acústic i de convocar més de 45.000 persones el 2012, l'Acústica de Figueres amplia horitzons. Coincidint amb l'onzena edició, el festival s'obre als més menuts i presenta una oferta cultural paral·lela i diürna adreçada al públic familiar.

Durant tres dies, del 31 d'agost al 2 de setembre, l'Acustiqueta omplirà la capital de l'Alt Empordà amb fins a quatre actuacions musicals diàries, que es repartiran en tres escenaris (la Rambla, la plaça de l'Ajuntament i la plaça Josep Pla). Segons indiquen els organitzadors, la novetat de la iniciativa és que "agrupa una sèrie de grups de música que habitualment no fan infantils, però que tenen, preparen o estrenen espectacles especialment dedicats als més menuts".

Aquest és el cas, per exemple, de les propostes 'Petits Manolos' i 'Diver-kids form Orquestra Di-versiones', que hi estrenaran els grups Los Manolos i l'Orquestra Di-versiones. El cartell de l'Acustiqueta inclou també actuacions dels grups Macedònia, Anímic, Túnel de Vent, Amèlie i Laia Vehí, popularment coneguda per participar al programa "El Número Uno" d'Antena 3.

La iniciativa es dirigeix a nens d'entre 2 i 12 anys i la voluntat, com indica l'organització, és "donar-los la sensació d'estar vivint el seu primer festival d'estiu". Per això, els espais de concerts es complementaran amb àrees de descans, tallers familiars i infantils -que es faran als museus de la ciutat- i una gran àrea de jocs.

Horaris adaptats als infants

Els horaris de les actuacions s'han adaptat a l'horari infantil i es faran entre les dotze del migdia i les set de la tarda. A més, a les vuit del vespre de divendres i dissabte s'ha programat una actuació destinada al nens més grans que, al mateix temps, servirà per donar el tret de sortida a les actuacions de l'Acústica.

D'altra banda, diversos restaurants figuerencs també prepararan menús infantils. Per últim, i per acabar de satisfer tota la quitxalla que encara desitgi moure el cos al vespre, els dies 31 d'agost i 1 de setembre s'ha programat una discoteca exclusiva per a nens. Es farà a l'Hotel Travé a partir de dos quarts de deu del vespre. L'entrada per als nens serà gratuïta i els pares hauran de pagar 5 euros.