Les autoescoles gironines obriran dilluns en fase 2 però no portaran alumnes a examinar

Exigeixen saber com es farà la tramitació online i els examinadors disponibles

Les autoescoles gironines obriran l'1 de juny si es passa al fase 2 de desescalada però no portaran encara els alumnes a examinar-se.

El president de l'Associació d'Autoescoles, Joan Sala, explica que han decidit en una assemblea telemàtica que no tramitaran cap examen fins que Prefectura de Trànsit no aclareixi com es prepararà la documentació en línia i quants examinadors hi haurà disponibles. "Voldríem començar a treballar amb uns mínims d'alumnes i exàmens garantits però sabem que ara no estan preparats per donar el servei", afirma.

També lamenten que la prefectura tingui previst obrir dijous vinent i no a principis de setmana. Precisament aquell dia tenen una reunió amb la cap de Trànsit a Girona per abordar la problemàtica.

Sala afirma que la situació a la demarcació és "molt complicada" no només perquè encara no saben com es farà la tramitació en línia sinó perquè ja preveuen que no hi haurà prou examinadors. La falta de personal és un problema històric a aquesta zona, segons Sala, que calculen que dels 12 examinadors només n'hi haurà 9 de disponibles però que al nivell 2 només treballaran la meitat. I amb 3 o 4 examinadors, afegeix, la situació es "complica moltíssim" si es té en compte que també es reduirà la capacitat de fer exàmens pràctics per dia (de 12 alumnes es passarà a 10) així com l'aforament dels exàmens teòrics.

Calculen que en els prop de tres mesos d'aturada d'activitat, s'hauran deixat de fer més de 7.000 exàmens. I que tot el que haurà quedat pendent i que ja estava tramitat queda anul·lat i caldrà presentar-se de nou.

Un protocol de seguretat per evitar contagis de covid-19

El tema de la seguretat també s'ha debatut durant l'assemblea. Des de l'associació han acordat un protocol que hauran de firmar tots els usuaris i on es garantirà que tots els establiments ho compliran. I ho publicitaran com a autoescoles "free" de covid-19. Entres les mesures, hi ha l'ús de màscares i desinfecció dels cotxes després de cada classe així com la limitació de l'aforament a les aules a un terç.