Creen un caganer en ''temps de covid'' i el d'un metge lluitant contra el coronavirus

L'empresa no descarta fer més figures adaptades a la pandèmia

L’empresa gironina Caganer.com, que crea figures de caganers artesanalment des de fa 28 anys, ha creat dos personatges adaptats als temps actuals de la pandèmia de la covid-19: el caganer de metge i de pagès català, a qui han col·locat peces característiques per evitar el contagi del coronavirus com mascaretes quirúrgiques i guants.

Marc Alós, escultor de Caganer.com, explica que “hem tingut moltes peticions dels nostres seguidors i col·leccionistes per si preparàvem algun caganer especial per la COVID-19 i hem apostat per aquests dos models”.

El caganer de metge l’han vestit amb l’equipament bàsic per desenvolupar la feina amb la màxima protecció (mascareta, ulleres, guants i bata) i el de pagès català, que ja tenien al catàleg amb camisa blanca, faixa, barretina i espardenyes, li han afegit com a accessoris una mascareta quirúrgica d’un sol ús i guants. Per a Alós, la nova figura de metge és un reconeixement al personal sanitari: “Superherois com Superman, Spiderman o Batman, que ja tenen el seu caganer, ens queden lluny perquè avui els nostres superherois i superheroïnes els tenim dins dels centres sanitaris”. Caganer.com ja tenia entre les seves figures altres peces relacionades amb el personal sanitari com l’infermer, cirurgià i membres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), adaptats també en la versió femenina, llevadora i dentista.

L’empresa de Torroella de Montgrí no descarta adaptar més figures de caganers en temps de covid-19 i també ja treballa en les noves creacions de la temporada que ve que, com és habitual, presentaran a la tardor.