Enxampen un home que feia volar un dron per Girona assegurant falsament que era un encàrrec de la policia

El va fer sobrevolar damunt la ciutat i també l'espai de l'aeroport

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Tèccnica de Seguretat Aèria (UTSA)  han dut a terme una investigació, en coordinació amb el gestor de navegació aèria (ENAIRE), relacionada amb una presumpta falsificació documental arran de la petició per part d’un operador professional de drons, per realitzar un vol amb dron.

L’home investigat va fer la petició a finals de mes d’abril aportant documentació segons la qual informava que l’enlairament del dron es realitzava a requeriment d’un cos policial en l’espai aeri controlat de l’Aeroport de Girona-Costa Brava i en una zona urbana de la ciutat de Girona. Així mateix preveia la realització del vol sobre aglomeracions d’edificis i de persones a l’aire lliure.

Davant de la sospita que la sol·licitud realitzada incorporés informació falsa i que cap cos policial hagués demanat aquesta actuació extraordinària en base a l’article 44 del RD 1036/2017, es va iniciar una investigació per identificar l’autor d’aquest presumpte delicte.

Cal recordar que aquest article permet els vols professionals sota circumstàncies d’emergència, catàstrofe o calamitat pública (en aquest cas sota l’excepcionalitat de l’estat d’alarma motivat per la covid-19), sempre que ho requereixin les autoritat públiques responsables de la gestió d’aquestes situacions d’emergència.

Tot i que la persona investigada va iniciar les gestions ENAIRE a partir de la documentació aportada, les investigacions realitzades van confirmar que aquesta s’havia aconseguit afirmant que aquest vol es duia a terme a petició d’una policia local, extrem que finalment es va demostrar que era fals. A partir d’aquesta comprovació, es va prohibir aquest vol i es va prendre declaració, en qualitat d’investigat, a aquesta persona. Posteriorment es van traslladar les diligències policials al Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Girona.

L’home ha quedat investigat pel delicte de falsificació documental.