Un col·lectiu de músics gironins farà concerts a mida dels municipis

El projecte inclou quatre propostes d'estils diferents amb activitats complementàries

Els usuaris de l'autobús de la línia 7 de Girona han fet aquest migdia el trajecte acompanyats d'un grup de músics que els han interpretat diferents peces musicals. Aquesta és la forma que han escollit els promotors del projecte Ressona per donar a conèixer la iniciativa, just un dia abans que se celebri el Dia la Música.

Darrere del projecte, hi ha una voluntat de transmetre de "forma més intensa" l'experiència d'un concert i arribar a nous públics. "Ens sentim responsables de fer l'esforç d'anar cap a la gent i donar-los les claus perquè en puguin gaudir encara més", explicava Pau Marcos, que és un dels catorze músics que participen en el projecte.

Tots ells són músics professionals i tenen en comú haver actuat amb la Jove Orquestra Athenea, tot i que després han continuat camins ben diferents ja sigui en el camp interpretatiu o el pedagògic. Això els permet ara oferir quatre programes molt variats dedicats a la música clàssica, barroca, de trobadors i també jazz. Aquests són els programes que ara oferiran als municipis, amb qui esperen fer un treball de col·laboració molt estret per tal de poder-se adaptar a les necessitats de cada indret.

Un programa complementari d'activitats

Cada programa inclou una combinació d'activitats complementàries com són tallers a les escoles, assajos oberts als públics, xerrades amb anècdotes, trobades amb els músics i fins i tot un concert "domèstic". Aquest últim consistirà en actuar a casa de la persona guanyadora d'un concurs per viure en directe i sense moure's del propi domicili d'una experiència musical. Del que es tracta, ha explicat la gestora d'Ensemble Athenea, Ingrid Viñals, és d'oferir més coses que el propi concert amb la idea de fer viure "de més a prop" la música a un públic molt ampli.

Pensant en les dificultats de pressupost

En un moment en què els ajuntaments tenen pressupostos més reduïts i hi ha més dificultats per a contractar músics, els impulsors d'aquest projecte defensen que és una fórmula econòmica que permet crear una mena de "xarxa" per dinamitzar la vida cultural dels municipis. Segons explica la soprano Laia Frigolé, el que es vol és fer arribar la música al màxim nombre de llocs possibles, conscients que cal "anar a buscar el públic que ens fa falta". I és que, en temps de crisi, diu, "o ens movem nosaltres o no ens vindran a buscar".

Tot i que s'ha començat a la demarcació de Girona, es plantegen poder arribar a altres punts de Catalunya en funció de l'acollida.