Minut de silenci a Girona per les víctimes del coronavirus

També s'ha fet a la Delegació de la Generalitat i a la Subdelegació de l'Estat

L'Ajuntament de Girona ha celebrat un minut de silenci a la plaça del Vi aquest dimecres al migdia per recordar les víctimes del coronavirus.

Amb les banderes a mig pal, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha sortit poc abans de les dotze del migdia a la plaça del Vi de la ciutat per guardar un minut de silenci en record a totes les víctimes del coronavirus. Conjuntament amb l'alcaldessa, davant de l'Ajuntament hi havia els portaveus dels grups municipals amb representació al consistori (Cs, ERC, PSC, Guanyem i JxCat) i el Defensor de la Ciutadania, Ramon Llorente.

Tots ells estaven separats amb la distància de seguretat reglamentària de dos metres i anaven equipats amb mascareta. Un minut de silenci en circumstàncies especials, seguint les recomanacions sanitàries. El minut de silenci d'aquest s'ha fet coincidint amb el primer dels deu dies de dol que ha decretat el govern espanyol a tot l'Estat.

L'Ajuntament de Girona no ha estat l'únic en fer aquest record a les víctimes de la covid-19. A la Delegació de la Generalitat a Girona, el delegat Pere Vila, conjuntament amb la resta de directors dels serveis territorials i altres treballadors s'han concentrat a les dotze del migdia davant de l'edifici. Les distàncies de seguretat també han obligat a esponjar els assistents a l'acte i per això s'han distribuït en les escales que hi ha a la façana de la seu gironina del Govern.

A la Subdelegació de l'Estat a Girona també s'ha guardat un minut de silenci per recordar les víctimes de la pandèmia. El subdelegat, Albert Bramon, ha liderat l'acte de record en què hi ha participat una quinzena de persones davant de la seu del govern espanyol a Girona. La Subdelegació ha fet l'acte de record a la banda de Jaume I i davant de les banderes a mig pal, en senyal de dol.