Girona obrirà les llars d'infants el 2 de juny i allarga el calendari fins el 24 de juliol

El preu del servei serà de 130 euros mensuals

L'Ajuntament de Girona ha anunciat avui que la reobertura de les llar d'infants es farà el proper 2 de juny (condicionat pel pas a la fase 2 de la Regió Sanitària de Girona) i el calendari que estava previst finalitzar el 30 de juny s'allargarà fins el 24 de juliol.

Ho ha explicat aquest matí la regidora d'Educació, Eva Palau, facilitant més detalls sobre un servei que només estarà disponible per aquelles parelles o pares monoparentals que no puguin treballar des de casa i ho certifiquin amb documentació de l'empresa per tal d'acreditar-ho. També es permetrà que facin ús de les instal·lacions aquells nens que es trobin en situació de vulnerabilitat segons aconsellin els serveis socials municipals. Les edats dels infants que podran retornar a les llars d'infants seran d'entre 1 i 3 anys, però no abans ja que no tenen desenvolupat del tot el sistema immunològic.

Les aules tindran una capacitat màxima de cinc infants i tots ells estaran acompanyats sempre per la mateixa educadora. En el cas de germans que siguin d'edats diferents, aquests també estaran junts en el mateix espai.

L'horari d'obertura de les escoles bressol anirà de les nou del matí a la una de la tarda, quedant anul·lat el servei de menjador i s'oferirà una peça de fruita als nens per esmorzar. L'accés a les instal·lacions es farà de forma esgraonada cada deu minuts, començant mitja hora abans de l'hora prevista i el mateix amb la sortida. Els pares no se'ls permetrà l'entrada i una educadora (la mateixa cada dia), rebrà els infants i els acompanyarà a la seva aula corresponent.

El preu que ha estipulat el consistori del servei de llar d'infants se situa en 130 euros mensuals.