Detingut per conduir sense carnet, assegurança, ni tenir la ITV i intentar atropellar un Mosso a l'Alt Empordà

L'home, que es va negar a fer la prova d'alcohol i drogues, va quedar en llibertat amb càrrecs

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 23 de maig, un home de 59 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres (Alt Empordà) com a presumpte autor de diversos delictes contra la seguretat viària: concretament un delicte de conducció temerària, un altre per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir i finalment per un delicte de negativa a sotmetre’s a les proves de drogues i alcohol. També se li van obrir diligències penals com a presumpte autor d’un delicte de resistència i atemptat als agents de l’autoritat.

Els fets van passar el dia 23 de maig pels volts de les 18:00 hores una patrulla de paisà va observar al carrer Doctor Ferran de Figueres, un vehicle realitzant una maniobra estranya, motiu pel qual el van aturar.

Els agents quan van identificar aquesta persona van observar que aquest desprenia una forta olor a alcohol i presentava signes evidents d’anar sota els efectes de begudes alcohòliques. En comprovar la documentació del vehicle, els mossos van veure que no tenia assegurança obligatòria ni la ITV en vigor.

Quan els agents van informar a l’home que seria denunciat i que se li farien les proves d’alcoholèmia, aquest va arrencar el cotxe i va fugir. Amb aquesta acció un dels mossos va haver de saltar per tal de no ser atropellat.

Els agents, que van perdre de vista l’home i el vehicle, van iniciar un operatiu per localitzar-lo. També van comprovar que el conductor tenia una ordre de recerca i detenció emesa per un jutjat de Figueres vigent.

Una estona més tard, l’operatiu va donar els seus fruits i la mateixa patrulla de paisà va localitzar el fugitiu amb el seu vehicle prop de la població de Cabanes.

Aquest, en veure la patrulla, va començar a conduir temeràriament per dintre de la població de Cabanes circulant a gran velocitat, en contra direcció i pujant damunt de diverses voreres. Després es va dirigir a Sant Climent Sescebes i posteriorment cap a Peralada.

Quan es trobava a la població de Mollet de Peralada amb l’ajuda d’altres patrulles, els mossos van aturar l’home i el van detenir.

El detingut, que  tenia antecedents, va passar el dia 24 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.